His Master's voice: Wat Trump voor obligaties doet


Beleggers anticiperen op de aankondiging van de aankomende president Donald Trump om grootschalig te investeren in infrastructuur. Wat zijn de consequenties voor obligatiebeleggers? In His Master's voice de visie van ETF Securities en BNY Mellon.
Morgane Delledonne

Morgane Delledonne en Christine Tod van de twee respectievelijke fondshuizen stellen dat de rente door het expansieve fiscale beleid van president Trump zal stijgen, maar beperkt. Van de investeringen in infrastructuur in de VS zal vooral de lokale markt profiteren. Exposure naar dit schuldpapier past in een gediversificeerde portefeuille. 

Morgane Delledonne, obligatiestrateeg van ETF Securities: 'We geloven dat beleggers bezig zijn het toekomstige pad van het rentebeleid in te prijzen, omdat de Fed het monetaire beleid sneller zal verkrappen dan gedacht. Aanleiding hiervoor is dat toenemende inflatiedruk door Trump's op groei gerichte beleid. De markten zijn in een "risk-on" modus, waardoor aandelen beter presteren dan obligaties, wat laat zien hoe hoog de verwachtingen van beleggers zijn, los van de  fundamentals. De efficiency van het fiscale stimuleringsbeleid en het effect op de obligatiemarkten zal afhangen van de neutraliteit van dit beleid en zijn vermogen de productiviteit te verhogen.