His master's voice: Zijn technologieaandelen te duur?


De technologiesector is veruit de best presterende sector in de S&P 500, met koersstijgingen van meer dan 21 procent op jaarbasis. Zijn deze aandelen inmiddels niet te duur? In de rubriek His master’s voice de visie van Henderson GI en Columbia Threadneedle Investments.
His master's voice

De beleggingsexperts Alison Porter en Paul Wick van de twee respectievelijke fondshuizen stellen dat technologieaandelen nog altijd interessant zijn. Technologie is als bron van innovatie onmisbaar voor andere sectoren, terwijl men ook voluit profiteert van demografische ontwikkelingen.

Alison Porter, portfolio manager van het Henderson Global Technology Team: ‘Net als de rest van de aandelenmarkt, zijn technologie-aandelen lager gewaardeerd dan dat in aanloop naar de financiële crisis van 2008 het geval was. Wij zijn echter van mening dat de technologie nog steeds een van de meest aantrekkelijke sectoren is voor beleggers met een lange termijnhorizon. De redenen daarvoor zijn de volgende: een aantrekkelijke relatieve waardering en een sterke balans.'