ING beheerportefeuille met enkel trackers gelanceerd


ING Private banking heeft een nieuwe beheerstrategie gelanceerd waarbij de portefeuille volledig gevuld is met indextrackers.
Karien van Gennip

Eind dit jaar komt de nieuwe beleggingsstrategie ook beschikbaar voor alle particuliere klanten van de ING. Hiermee is ING de eerste grootbank die deze vorm van vermogensbeheer aanbiedt, buiten maatwerk.

Dat heeft directeur private banking Karien van Gennip maandag bij een strategie-update bekend gemaakt.

De vraag is of ingeval van een wereldwijde daling der indexen de bank ook durft uit te stappen om (groter) verlies te voorkomen. Ook passief beheren behoort actief te zijn op dit aspect bekeken. Dit wordt (heel) vaak vergeten. Ook een index stijgt en daalt!
rjmkanters@hotm...
Beste Renier, Als banken zouden in- en uitstappen zou het betekenen dat ze de beurs kunnen voorspellen. Dat is nou juist hetgeen wat je (in mijn ogen) niet moet doen met passieve beleggingen. Er zijn maar zelden beleggers die structureel op de goede en slechte momenten in- of uitstappen, of terwijl de markt verslaan. De vraag is: Wil je de markt verslaan? Daar komt bij dat de gevolgen niet te overzien zijn als alle grote partijen in een keer de markt verlaten (uitstappen). Daarnaast kunt u voor het beleggen in ETF's vaak beter bij een kleinere partij terecht dan bij een grootbank. Dat scheelt gewoon in kosten en op de lange termijn ook veel rendement. Vriendelijke groet, Jos van Heese
jvanheese@vuvb.nl