Investment Outlook 2020: beleggers niet gerust


Wordt 2020 het jaar van een 'lichte recessie' in de Verenigde Staten, of gaan we geholpen door consumentenvertrouwen en aandeleninkoop in de VS, en opkoopprogramma's door centrale banken wereldwijd, wéér door het oog van de naald? Op de Investment Outlook 2020 van Fondsnieuws worden de verschillende visies opgediend.
Marieke Blom, ING Nederland

Traditioneel begint de Investment Outlook van Fondsnieuws met de economische visie op het komende jaar. Dit jaar is het de beurt aan Marieke Blom (foto), hoofdeconoom van ING Nederland. 

Daarbij komen thema's aan de orde als rente- en inflatieverwachtingen en economische groei, alsook de vraag of er nog iets in de gereedschapskist van centrale bankiers zit? Maar ook: komt er een einde aan de handelsoorlog en wat betekenen de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2020 voor de markten? Deze en vele andere vragen waarmee beleggers worstelen, komen aan bod tijdens de Investment Outlook 2020 van Fondsnieuws.

Na de outlook van Blom gaan de beleggingsstrategen van de investment offices van de grootbanken ABN Amro, ING, Rabobank, Van Lanschot en InsingerGilissen met elkaar in discussie over asset allocatie en portefeuilleconstructie in het nieuwe beleggingsjaar. 

Deelnemers zijn Ralph Wessels (hoofd Beleggingsstrategie ABN Amro), Bob Homan (hoofd ING Investment Office), Gerwin Wijnia, (chief Investment Officer InsingerGilissen), Taoufik Boussebaa, (lead Strategie & Communicatie Rabobank), en Luc Aben (hoofdeconoom Van Lanschot).  

De discussies focussen zich op verwachtingen op actuele beleggingsthema’s, lange termijntrends, asset allocatie en portefeuilleconstructie. 

Het event vindt donderdag 28 november plaats in Hotel Arena, Amsterdam, van 14.00 tot 19.00 uur.

In break-outs georganiseerd rondom belangrijke asset classes staan beleggingstrategen van asset managers uit binnen- en buitenland stil bij de vooruitzichten. U kunt uw eigen verwachtingen en overtuigingen bij hen factchecken, verrast worden door een contraire visie of u eenvoudigweg laten bijpraten door onder meer deze specialisten: 

- Laurence Taylor, Global Equities Portfolio Specialist T Rowe Price, outlook wereldwijde aandelen
- Noussair Aatil, Sales Specialist State Street SPDR ETF’s, outlook wereldwijde obligaties en opkomst obligatie-ETF's
- Juliana Hansveden, Lead Portfolio Manager Emerging Markets Nordea AM, aandelen opkomende markten.

De bijeenkomst is bestemd voor beleggingsadviseurs, vermogensbeheerders, private bankers en consultants en vertegenwoordigers van de investment offices van de banken. Zij kunnen zich hier inschrijven.

Vertegenwoordigers van concurrerende asset managers zijn uitgesloten van deelname. 

Zie het verslag van de Investment Outlook van vorig jaar: 

 

Dat hangt af van de definitie van recessie door de invalshoeken: consumenten en/of aandelenmarkt en/of centrale banken of geheel de impact van de genoemde en niet gemoeide events
hosseiniank@yah...