JP Morgan AM tipt high yield en hedgefondsen


JP Morgan Asset Management is voor volgend jaar positief over de wereldeconomie. Terwijl obligaties de wind van stijgende rentes tegen hebben, zouden beleggers high yield en hedgefondsen moeten overwegen.
Vincent Juvyns

Dit zegt global market strategist Vincent Juvyns (foto) van het Amerikaanse fondshuis woensdagavond tijdens de jaarlijkse outlook-presentatie in Amsterdam. 

Dat is een knap staaltje narratief en zeker zeer positief, vooral wat de groei van de wereld economie betreft en stand rond gezondheid van europese banken. Hoewel mijn high yield kennis van de koude grond is, kan ik de aanbeveling enigszins (het zijn hoe dan ook junk kredietwaardig) beamen. Daar zitten o.a. veel schalie fossiele product bedrijven in. De kosten van de hedgfondsen door o.a. JP Morgan bovengemiddelde rendement reputatie daarin, zijn volgens mij heel hoog in de benchmark; constitutionele beleggers hebben dit regelmatig aangekaart, een achterdochtig (fictieve) klant zoals ik vangt deze hoge kosten in de narratief "6 is nieuwe 8 procent".
hosseiniank@yah...