'Kapitaalvlucht China ware reden voor sell-off'


Door hernieuwde zorgen over de waardedaling van de renminbi neemt de kapitaalvlucht uit China weer grote vormen aan. Een toenemend aantal beleggingspecialisten is somber gestemd over de mogelijkheden van de overheid om het tij te keren.

De werkelijke oorzaak van de slechte beursstart van het jaar? Volgens het kritische beleggersplatform Zerohedge was dat de enorme kapitaaluitstroom uit China. Goldman Sachs schat dat de teller in januari tot ongeveer 185 miljard dollar is gekomen, na augustus 2015 de grootste kapitaalvlucht ooit. 

Zolang bijna iedereen met (veel) geld ( 60-80%) als enige levensdoel heeft China te verlaten voor een " beter leven" gaat de uitstroom door natuurlijk Hiervan is zeker weer de helft rijk geworden door corruptie, en die hebben dus nog een grotere drive ( voor dat ik gepakt wordt!) om snel weg te zijn. Communisme en dictatuur hebben nog nooit stand gehouden dat zal hier ook niet gebeuren, laten we de gevolgen nog maar niet invullen maar de teugels worden aangetrokken waar ze nu gevierd hadden moeten worden.
liberator (niet gecontroleerd)