Masterclass: 'Beleggers, help Shell!'


Hij is de luis in de pels van Shell: Mark van Baal van Follow This. Tijdens de ‘Masterclass duurzaamheid: engagement in de praktijk’ op 27 oktober zal hij als key note speaker vertellen waarom beleggers Shell te hulp moeten schieten.
Mark van Baal

Van Baal is vastberaden om de olie-industrie op het pad van groene investeringen te zetten, te beginnen bij Shell. Daartoe richtte de oud-journalist de aandeelhoudersbeweging Follow This op. 

Vorig jaar lukte het hem om een resolutie op de agenda te krijgen waarin hij de oliereus opdroeg per direct de transitie naar een groen energiebedrijf te maken. Hoewel slechts een klein deel van de aandeelhouders zijn voorstel steunde, trok hij de aandacht van veel binnen- en buitenlandse media. Het illustreerde hoe invloedrijk je als aandeelhouder kunt zijn. 

Zijn verhaal sluit daarmee naadloos aan op het onderwerp van de masterclass, namelijk verandering bij beursgenoteerde ondernemingen bewerkstelligen door de dialoog aan te gaan en te stemmen op aandeelhoudersvergaderingen.

Inschrijven voor de masterclass is nog mogelijk via deze link

Van Baal werkt ondertussen aan nieuwe stappen om Shell en haar aandeelhouders te overtuigen dat het roer om moet. ‘Dit is het moment om de winsten uit de bestaande activiteiten te investeren in duurzame energie. Wanneer Shell een ambitieuze stip op de horizon zet, zal de rest van de olie- en gasindustrie ook moeten kiezen: volgen of ten onder gaan.'

Bekijk hier het programma van de Masterclass duurzaamheid: Engagement in de praktijk