Masterclass Duurzaam beleggen


Duurzaamheid wordt een vast aandachtspunt in de strategie van beleggers: het zorgt voor een betere risicospreiding en de sterke demografische en klimaatveranderingen, alsmede de toename van de wereldwijde welvaart, maken dat op dit vlak ook groei en rendement mogen worden verwacht.

Voor Fondsnieuws is dit aanleiding om op 20 mei in Amsterdam de masterclass 'duurzaam beleggen in een snel veranderende wereld' te organiseren. De bijeenkomst vindt plaats in samenwerking met BNP Paribas Investment Partners en Triodos Investment Management.

De masterclass is inmiddels helemaal volgeboekt en is er zelfs sprake van een reservelijst.

Zij zullen presentaties geven over de kansen die respectievelijk agribusiness en klimaat en energie beleggers bieden, terwijl een inleiding zal worden gegeven door Caroline van Leenders. Zij is transitiemanager bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en begeleidt een twintigtal financiële bedrijven bij duurzame ontwikkeling. 

Tot slot vindt er een discussie plaats met twee specialisten van ABN Amro en ING op het terrein van duurzaamheid, Solange Rouschop en Jochen Harkema. Deze discussie onder leiding van Fondsnieuws-hoofdredacteur Cees van Lotringen gaat over de wijze van selectie van fondsen en strategieën op het terrein van duurzaamheid. Daarbij zal ook aan de orde komen dat de vraag van eindklanten naar duurzaam beleggen in snel tempo toeneemt.

Aan de bijeenkomst, die plaatsvindt op 20 mei in Dauphine in Amsterdam, wordt deelgenomen door beleggingsadviseurs en private bankers, vermogensbeheerders, gatekeepers en consultants. Asset managers van concurrerende partijen zijn uitgesloten van deelname. Aanmelding is onderhevig aan de instemming van Fondsnieuws en de sponsorende partijen.

16.00 - 16.05: 
Welkomstwoord: Cees van Lotringen, hoofdredacteur Fondsnieuws.

16.05: 16.25:
Key note: De verduurzaming van financiële dienstverleners

Caroline van Leenders, senior transitiemanager duurzame ontwikkeling, Rijksdienst voor ondernemend Nederland.

16.25 - 16.45: 
Agribusiness: ‘Smart Food’, duurzame oplossingen voor de groeiende vraag naar voedsel.
Lisa Beauvilain, hoofd sustainability & ESG bij Impax AM, partner van BNP Paribas Investment Partners.

16.45 - 17.05:
Klimaat en energie: Duurzame energie, brug naar de toekomst.
Anne Mieke van der Werf, director Energy & Climate Triodos Investment Management.

17.05 - 17.30:
Debat: De opmars van duurzaam beleggen bij de grootbanken, met:
Solange Rouschop, sustainability manager retail & private banking ABN Amro 
en Jochen Harkema, analist duurzaam beleggen ING Bank.
olv Cees van Lotringen

17.30 - 18.30:
Borrel

Duurzaamheid en duurzaam beleggen zullen ook het thema zijn van het eerstvolgende Fondsnieuws magazine dat op 17 juni verschijnt. Gekozen is voor dit thema tegen de achtergrond van enkele belangrijke VN-conferenties die dit jaar plaatsvinden over armoedebestrijding, investeren in duurzaamheid en de klimaatveranderingen die in december in Parijs bij een VN-conferentie op de agenda staan.