Morningstar annuleert event rond uitreiking Awards


Morningstar Benelux heeft besloten de uitreiking van de jaarlijkse Awards voor beste fondsen en fondshuizen, op 26 maart in Amsterdam, te annuleren. Dat heeft de fondsenbeoordelaar vanochtend bekend gemaakt.
Uitreiking Morningstar Awards (archiefbeeld)

Hermen Molendijk, Head of Morningstar Benelux, zegt in een nadere toelichting: 'Gezien de huidige ontwikkelingen met het coronavirus, is het onverantwoord een grote ceremonie te houden. De gezondheid van onze relaties en medewerkers staat voorop.' Dit jaar wordt ook afgezien van de traditie om de beursgong te slaan. 

Op 26 maart zal Morningstar de winnaars bekend maken via een webcast en via haar eigen website en via Fondsnieuws. 

Eén van de grote kanshebbers voor de Awards is Kempen, dat in alle overall-categorieën is genomineerd: aandelen, obligaties en beste fondshuis (zie bijlage).

Het regent op dit moment afgelastingen van grote events in de asset management- en pensioensector. Zo heeft Pensioenpro zijn Pensioencongres tot dit najaar uitgesteld, ziet de belangenvereniging Alfi van zijn jaarcongres in Luxemburg af en werd vorige week de Trends Summit van Roularta in Brussel maar beperkt bezocht. 

Tegelijkertijd nemen financiële dienstverleners over een breed front maatregelen om de risico's van besmetting met het coronavirus in te dammen. Zo worden beleggingsteams verdeeld over meerdere lokaties en worden klant- en eventbezoeken geannuleerd. 

Dinsdagmiddag werd bekend dat ABN Amro vanaf woensdag de helft van zijn personeel naar huis stuurt om daar te werken. Aanleiding is het feit dat een werknemer is besmet met het coronavirus. Het personeel gaat nu om en om thuis en op kantoor werken. Ook bij andere instellingen, zoals Rabobank, zij ze erop gespitst dat leidinggevenden in teams ieder vanaf andere lokaties werken. 

Bijlages

BijlageGrootte
Bestand Finalisten Morningstar Awards 2020144.72 KB