Nieuw Fondsnieuws-magazine met ceo NN IP


Het Fondsnieuws-magazine is vandaag verschenen als bijlage bij Het Financieele Dagblad, met een uitgebreid interview met de nieuwe ceo van NN Investment Partners, Satish Bapat.

Hij ziet in de huidige samenleving een toenemende rol weggelegd voor asset managers.

Zijn collega-ceo Gilbert Van Hassel van Robeco plaatste in het vorige Fondsnieuws-magazine vraagtekens bij de houdbaarheid van het huidige businessmodel van asset managers. De marges zullen omlaag komen, is zijn verwachting.

Als gevolg van toenemende wet- en regelgeving nemen de kosten toe, terwijl door de opmars van goedkope passieve beleggingsproducten aan de andere kant de inkomsten onder druk zijn komen te staan.

Bapat zegt hierop dat het enige waar zijn bedrijf op moet focussen, het bieden is van de beste oplossingen voor de financiële uitdagingen waar klanten voor staan. 

Verder in dit nummer onder meer aandacht voor de toenemende vraag naar illiquide assets. Zij zorgen voor diversificatie en hogere rendementen, zo is de verwachting. Maar deze ‘search for yield’ stuit op praktische uitdagingen.

Aanbieders willen niet altijd hun specialistische dienstverlening aan ‘kleinere’ particulieren aanbieden, en aan de andere kant worstelen banken met de vraag of klanten illiquide beleggingen wel begrijpen en of de kansen en de risico’s wel tegen elkaar opwegen. In dit magazine geven Insinger de Beaufort en Van Lanschot antwoorden op deze vragen.

Nu het jaar bijna half om is, geven we ook een tussenstand van de fondstips die de banken eind vorig jaar voor 2017 gaven. Daarnaast uiteraard in dit magazine ook voor vermogensregie en natuurlijk voor Mifid II.

Het thema-gedeelte is dit keer gewijd aan duurzaamheid.

FN Totaal-abonnees krijgen het Fondsnieuws-magazine zes keer per jaar thuisgestuurd. Meer informatie over de abonneeproposities van Fondsnieuws.