Nieuw Fondsnieuws-magazine verschenen


Woensdag is weer een nieuw Fondsnieuws-magazine verschenen. Hierin onder meer een interview met de vooraanstaande econoom Willem Buiter, van Citigroup. Hij maakt zich zorgen over de gezondheid van de wereldeconomie.
Fondsnieuws-magazine

‘De wereld is een gevaarlijke plek’, stelt Buiter in het nieuwe magazine. Hij wijst er onder meer op dat de handelsconflicten die president Donald Trump gestart is in de Verenigde Staten breder gedragen worden dan men in Europa geneigd is te denken. Hij verwacht als gevolg hiervan geen recessie, maar wel een serieuze groeivertraging.

Verder onder meer een interview met topman Michael Jantzi van Sustainalytics, een van de meest toonaangevende providers van ESG-informatie in de wereld. ‘Het besef dat duurzaam beleggen niet alleen goed is voor het klimaat, maar dat er ook aandeelhouderswaarde mee gecreëerd kan worden, versnelt de bereidheid erop over te gaan’, zegt Jantzi.

Daarnaast onder meer aandacht voor beleggen in staatsobligaties en techaandelen. Het handelsconflict en de onrust rond Italië leveren Duitse staatsobligaties dit jaar een verrassende koerswinst op. Maar zodra de geopolitieke risico’s afnemen, zal de rente weer gaan stijgen, menen obligatiestrategen 

Techaandelen staan - kleine dipjes daargelaten - al jaren op winst. Het vertrouwen van beleggers in de ogenschijnlijk onaantastbare technologiesector begint nu echter wat af te brokkelen. Wordt het tijd om uit IT-aandelen te stappen?

Chief investment officer Han Dieperink van Rabobank gaat verder in op beleggen in robotica. ‘Op mensen lijkende robots zijn beeldbepalend, maar zij vormen slechts een fractie van het totaal. Bij beleggen in robotisering doe je er goed aan een brede definitie te hanteren’, stelt hij.

In de vaste rubriek De passie voor beleggen vertelt pensioenbelegger Jack Jonk van Blue Sky Group wat hem zo aantrekt in het beleggersvak. ‘Beleggen is een combinatie van kunst en wetenschap’, zegt hij.

Dit keer is het themagedeelte vrijgemaakt voor een bijlage 'investment ideas', waarin de negen deelnemende fondshuizen aan het Fondsevent hun visie geven op een aantal beleggingsthema's. Deze bijlage valt niet onder verantwoordelijkheid van de redactie, maar van YLD!, het zelfstandige onderdeel van Fondsnieuws dat branded content voor financiële partijen maakt. 

Het Fondsnieuws-magazine verschijnt zes keer per jaar, is onderdeel van het FN Totaal-abonnement en verschijnt daarnaast onder meer als bijlage bij het Financieele Dagblad.

Meer informatie over de abonneeproposities van Fondsnieuws vindt u hier.