Nieuwe topman NN IP 'uitstekende fit' met verzekeraar


Satish Bapat, die met ingang van 1 april aantreedt als de nieuwe topman van NN Investment Partners, wordt gezien als een 'natuurlijke fit' in de relatie tussen verzekeringsbedrijf en asset managementtak binnen NN Group.
Satish Bapat, NN IP

De benoeming van Bapat is wat naar voren getrokken. Aanvankelijk was het de bedoeling dat de huidige topman van de asset managementtak, Stan Beckers, nog een aanzienlijk deel van dit jaar actief zou blijven. Maar nu is besloten dat hij toch eerder met pensioen gaat. Aanleiding is de overname en de integratie van verzekeringsconcern Delta Lloyd en zijn vermogensbeheertak die pakweg 50 miljard vermogen beheert.

Bapat wordt omschreven als iemand die 'bedachtzaam, overwogen en bijzonder gestructureerd' is. Een andere bron die met hem gewerkt heeft, zegt dat hij scherp naar de baten en kosten kijkt, maar beslist ook openstaat voor kansen die zich in de markt voordoen.  

In een van de schaarse interviews met Bapat - over ict, door het platform CIO.com -, zegt hij dat hij zijn managers dwingt efficiënt te zijn met informatie. 'Ik benadruk drie dingen: Beperk het tot één pagina, maak het visueel en benoem drie actiepunten.'