Ook MN steunt roep om energietransitie bij Shell


Het aandeelhoudersinitiatief Follow This dat Koninklijke Shell probeert aan te zetten tot een groene revolutie heeft een nieuw succes geboekt: nadat eerder asset manager Actiam zijn steun toe heeft toegezegd, schaart nu ook pensioenbelegger MN zich er achter.
Willemijn Verdergaal, MN

'We vinden het heel belangrijk dat Shell duidelijk richting aangeeft', zegt Willemijn Verdergaal (foto) van MN op BNR Nieuwsradio. Verdergaal noemt de groene resolutie die Follow This bij de eerstvolgende aandeelhoudersvergadering wil inbrengen 'een fair ask aan de directie'.

'Onze klanten, zoals PME, PMT en de Koopvaardij, nemen klimaatverandering zeer serieus, dus wij willen ook graag zien dat Shell die energietransitie op een ordelijke en inclusieve manier insteekt', zegt Verdergaal. Reden om met veel vertrouwen de dialoog met Shell aan te gaan, oordeelt zij.

Een terugkoppeling naar het grote plaatje: als de verenigde staten die de lijst aanvoert van de grootste vervuiler, zich terugtrekt van het klimaatakkoord dan komt er extra last op de schouder van de overige deelnemers om de afgesproken doelstellingen te halen. Als shell minder succesvol haar plannen kan realiseren in de energietransitie, dan zullen de rest van oli-industrie zich distantieren van die beoogde transitie (voor een tijdje althans), waardoor shell extra ervan last zou ondervinden. Maar ik neem aan dat shell met argusogen de plannen van BP op dat pad volgt.
hosseiniank@yah...