Ortec en AF Advisors nieuwe FN-kennisexperts


Fondsnieuws gaat een samenwerking aan met twee nieuwe kennisexperts: Ortec Finance en AF Advisors. Beiden spelen een prominente rol op de Nederlandse markt en bedienen als consultants zowel institutionele als wholesale klanten.
Ortec, nieuwe kennispartner

Ortec is een wereldwijde leverancier van toonaangevende technologie en biedt oplossingen voor het nemen van investeringsbeslissingen in zowel de wholesale als de institutionele wereld. Namens Ortec zal maandelijks een bijdrage worden geschreven door afwisselend - op de foto kloksgewijs - Willemijn Verdergaal (climate & ESG solutions), Edwin Massie (risicomanagement), Paul van 't Zelfde (scenario's en asset valuation) en Ronald Jansen (goal based planning).

Ook AF Advisors zal met een aantal van zijn experts op maandelijkse basis een bijdrage leveren. De in Rotterdam gevestigde consultant is ondermeer actief op het terrein van product management, wet- en regelgeving, investment structuring en operations.  

Directe aanleiding voor de samenwerking met beide partijen is dat de toenemende complexiteit in de wereld van beleggingsdienstverlening. Dat geldt zowel voor wet- en regelgeving als de implementatie daarvan. Maar het geldt ook voor de uitdagingen van klimaatverandering en de risico's die daarmee gepaard gaan, als voor het ontstaan van nieuwe markten en de populariteit van nieuwe producten en niches, zoals private debt, private equity en alternatives. 

Breed netwerk van kennispartners

Behalve met consultants als Ortec en AF Advisors, werkt Fondsnieuws ook samen met kennispartners als Vermogensbeheer.nl. en Morningstar. Van deze laatste partij is op Fondsnieuws ondermeer een fondsendatabase opgenomen van meer dan 30.000 beleggingsfondsen en ETF's. 

Daarnaast zijn op de website bijdragen te lezen van zeer ervaren, onafhankelijke beleggingsexperts en economen, zoals Han de Jong, Han Dieperink, Erik Breen, Dirk de Jong en wetenschappers als Roelof Salomons, Mary Pieterse-Bloem en Auke Plantinga.

Ook worden er regelmatig bijdragen geplaatst van experts die op hun terrein hun sporen hebben verdiend: Daan Potjer, Brenda Kramer, Hans Betlem, Barbara Nieuwenhuijsen en Randy Pattiselanno. Bij gelegenheid plaatsen we ook ingezonden stukken van asset managers. In de FN Marktrapportendatabase zijn daarbovenop dagelijks nieuwe rapporten en marktvisies van meer dan 70 asset managers te vinden. 

Fondsnieuws nu Benelux-platform

Fondsnieuws, opgericht in 2008, richt zich op beleggingsprofessionals zowel in de wholesale als in de institutionele wereld. Bovendien is het platform inmiddels actief in drie landen: België, Luxemburg en Nederland. In de eerste twee landen gebeurt dat onder de naam Investment Officer.

In België zijn inmiddels meer dan 500 bedrijven op het platform geregistreerd. Begin dit jaar is het zusterplatform investmentofficer.lu gelanceerd, omdat het Groothertogdom een hubfunctie heeft in de Europese fondsindustrie. Er wordt gewerkt met lokale journalisten. 

Op de drie websites wordt een combinatie gebracht van lokaal sector- en van internationaal beleggingsnieuws. Daarnaast is de strategie erop gericht om de bijdragen van kennisexperts op zoveel mogelijk van de drie websites te delen.