Paul van Olst en Fidelity nemen afscheid van elkaar


Paul van Olst, die bijna vijftien jaar verantwoordelijk is geweest voor de distributie van Fidelity in Nederland, gaat de asset manager 'in onderlinge overeenstemming' verlaten. Aanleiding is een reorganisatie van de sales- en marketingafdeling bij de Nederlandse landenorganisatie.
Paul van Olst op archiefbeeld

Een woordvoerder van Fidelity in Londen heeft dat bevestigd in reactie op vragen van Fondsnieuws.

Het vertrek van Van Olst, die in de Nederlandse beleggingsindustrie wel 'mister Fidelity' wordt genoemd, is ingegeven door het besluit van het fondshuis om 'sommige organisatorische veranderingen in de lokale business' aan te brengen.

Fidelity stelt dat 'de dramatische veranderingen in de afgelopen jaren in de lokale markt' hiervoor de aanleiding zijn geweest. Vermindering van managementlagen in de Nederlandse organisatie is het gevolg. Het bestaande team in Amsterdam zal nu ondersteuning krijgen van de bredere Fidelity-organisatie. Van Olst wordt in beginsel niet vervangen.

Behalve in de sales wordt door Fidelity ook gesneden in de marketingafdeling van de Nederlandse landenorganisatie. Daardoor verliest ook Martijn Moens zijn baan. Hij is verantwoordelijk voor de marketing in de Benelux.