Philips spreekt op FN-masterclass over duurzaamheid


Simon Braaksma van Philips zal 17 mei de tweede key note verzorgen op de masterclass ‘impact beleggen met het oog op de Sustainable Development Goals’ (SDG’s). Fondsnieuws organiseert deze bijeenkomst in samenwerking met vier asset managers.
Simon Braaksma, Philips

Braaksma is als ‘Senior Director, Group Sustainability’ verantwoordelijk voor de interne en externe rapportage over duurzaamheid, voor investor relations op het gebied van ESG-vraagstukken en voor de klimaatstrategie van het healthtech-bedrijf.  

Hij is sinds 2009 verbonden aan deze afdeling.

Industry group leader

Philips werd afgelopen jaar uitgeroepen tot ‘industry group leader’ in de Dow Jones Sustainability Index. Die titel verdiende het concern onder meer door zijn carbon footprint tussen 2007 en 2015 met 40 procent te verkleinen, door ‘groene’ producten te verkopen en te investeren in zijn werknemers. 

Philips omarmt duurzaamheid vanuit maatschappij oogpunt, maar ook omdat het ervan overtuigd is dat het de groei van de onderneming ondersteunt. Het geeft stakeholders bovendien een meer holistisch beeld van het bedrijf.

In zijn key note-presentatie zal Braaksma ingaan op het vorig jaar aangekondigde ‘Healthy people, sustainable planet’-programma en hoe Philips de SDG’s adresseert.

Eerder kondigde Fondsnieuws al DNB-directeur Frank Elderson als key note speaker op de masterclass aan. Hij is voorzitter van het Platform voor Duurzame Financiering (PvDF), dat een samenwerkingsverband is van een groot aantal belangenorganisaties, zoals de Vereniging van Banken, het Verbond van Verzekeraars, de Dufas, maar ook de Pensioenfederatie en de AFM. 

Programma

Tijdens de masterclass zal Martijn Oosterwoud, namens UBS Asset Management, spreken over impactbeleggen en de implementatie van SDG's voor institutionele klanten. UBS AM beheert meerdere van dergelijke grote portefeuilles voor derden.

Raymond Hiltrop, beheerder van Triodos Multi Impact Fund, zal ingaan op het brede scala van sectoren die de transitie naar een duurzamere samenleving stimuleren. De impact waar dit fonds voor staat, is ook breed verankerd in de SDG’s.  

Verder zal Julia Kochetygova ESG-analist van Northern Trust Asset Management, spreken over verantwoord passief beleggen in verschillende beleggingscategorieën met maximale impact en oog voor de SDG's. En tot slot gaat Gareth Davies, hoofd Responsable Investments Solutions van Columbia Threadneedle, in op het beleggen in social bonds en hoe de strategie aansluit bij de VN-doelen.

Dagvoorzitter is Giuseppe van der Helm, consultant en voormalig directeur van VBDO. Fondsnieuws organiseert twee keer per jaar een masterclass over duurzaamheid. De volgende bijeenkomst in dit programma is in november.

Er hebben zich inmiddels meer dan 100 professionals aangemeld voor deze masterclass.

Bent u geïnteresseerd, en behoort u tot de doelgroep voor deze masterclass, meldt u zich dan via deze link aan.