Ron Droste wil Rabobank weer slagkracht geven


'Mijn taak is het om de schotten tussen de afdelingen bij Rabobank Nederland weg te halen. De organisatie was te veel verdeeld in silo's. Daar wil ik een einde aan maken.'
Ron Droste, Rabobank

Dat zegt directeur particulieren en private banking Ron Droste van Rabobank Nederland in een gesprek met FN/Insider. Hij is sinds januari in dienst, in een nieuwe functie. Voorheen kende Rabo zowel een directeur private banking als een directeur particulieren.

Drostes eerste opdracht was duidelijk: het samenvoegen van retail en private banking. Dit is op 1 juli van dit jaar geëffectueerd. Dit was vooral een aangelegenheid binnen de centrale organisatie. Door digitalisering en standaardisering van producten is de klantbediening grotendeels identiek geworden.

Mee eens dat Silo denken bij banken moet verminderen. Maar wat wordt bedoeld met "beginklant"?
Owen de Vries (niet gecontroleerd)
Heel oude wijn in nieuwe zakken. Het gaat over Rabobank Nederland. Lokale banken hadden last van de schotten bij RN. Lokaal was er geen probleem.
g.feijen@hccnet.nl
Misschien moet Ron ook eens praten met ontevreden klanten over het beleid want daar is veel meer uit te halen dan alleen de schotten eruit halen. De klant is al lange tijd ondergesneeuwd en maakt geen deel meer uit van het "beleid".
wobo@casema.nl