Roubini: Trump kan eind maken aan Pax Americana


Het aantreden van Donald Trump als president van de Verenigde Staten later deze maand brengt niet alleen de wereldhandel in gevaar, maar zet de hele wereldorde gebaseerd op Pax Americana op de helling.
Noriel Roubini (foto: Hollandse Hoogte)

Dit stelt econoom Noriel Roubini, professor aan New York University, in een opiniestuk voor website Project Syndicate. 

Voor de goede orde even de heer Roubini situeren. De inhoud van dit bericht zal je niet verwonderen wanneer je weet dat deze brave man “Senior Economist for International Affairs in the White House's Council of Economic Advisers during the Clinton Administration” was. De slechte verliezers kunnen het niet laten…
stef@stefvereec...
@Stef: je diskwalificeerd jezelf door de man te diskwalificeren en niet op z'n argumenten in te gaan.
mharmers@aegon.nl
Meneer Roubini is duidelijk nog steeds de verkiezingen in Amerika aan het uitvechten terwijl die al 2 maanden achter de rug zijn. Economie is geen wetenschap maar een mening en ook dit is er een een en niet meer dan een mening. De man is duidelijk een aanhanger van het heersende EU/Obama socialisme waar Trump een slechterik is en Putin de boeman en men vooral niks mag doen en denken wat goed voor Poetin is. "Goed voor Poetin" is tegenwoordig het mantra voor zaken die de macht van de heersende elites (ja zeker) waar ook deze meneer lid van is in gevaar brengen. Ik zou zeggen: donder op met die onzin, niemand trapt meer in die propaganda onzin, Trump wordt een prima president en zal hopelijk die monsterlijke EU met zijn doodgeboren misbakseltje de EURO snel de nek omdraaien, hoe eerder hoe beter.
wladi@wladi.nl (niet gecontroleerd)
@wladi. Geachte meneer Wladimir, ik raad u aan om eens historische beschouwingen te lezen over het Interbellum.
jancgvdbroek@ho... (niet gecontroleerd)