Sectoren S&P 500: Trump verpest zijn eigen feestje


De S&P 500 heeft vijf zware handelsdagen achter de rug. Het inreisverbod en de wereldwijde kritiek en onrust die erop volgden, zorgden voor koersdalingen; een aantal aandelensectoren - zoals energie en vastgoed - werd relatief zwaar getroffen.

Sinds duidelijk is geworden dat president Trump zijn verkiezingsprogramma punt voor punt uitwerkt, maken de markten zich zorgen om de inhoud en de gevolgen van dit beleid, maar vooral ook om de toon die de president aanslaat. De S&P 500 behaalde op 25 januari een voorlopig hoogtepunt van 2.298,37 punten. Op dit moment staat de hoofdgraadmeter rondom de 2271 punten.

Toch zijn de macro-economische vooruitzichten - de zogenoemde leading indicators - van de Amerikaanse economie voor de komende zes maanden tot twaalf maanden goed.

Voor Wells Fargo Investment Institute zijn deze positieve verwachtingen ook reden voor overwegend naar boven gerichte bijstellingen. De procentuele bijstelling van de winstverwachtingen voor de S&P als geheel bedraagt 4 tot 6 procent.