Top 5 duurzame fondsen VS: Indexfonds aan kop


De top 5 van duurzame Amerkaanse aandelenfondsen wordt aangevoerd door een indextracker die wordt aangeboden door Theodoor Gilissen. Opvallend is verder dat twee fondsen geen expliciet duurzaamheidsbeleid hebben.

Recent maakte Morningstar duurzaamheid inzichtelijk op landenniveau met de introductie van de Morningstar Sustainability Atlas. Deze atlas geeft op een wereldkaart aan hoe de bedrijven uit 35 verschillende landen scoren op duurzaamheid.

Hiervoor maakte Morningstar gebruik van de betreffende Morningstar Country Indices. Voor deze indices werd de Morningstar Sustainability Score berekent, op dezelfde wijze als ook gebeurt voor fondsen en die ten grondslag ligt aan de Morningstar Sustainability Rating.

Uit de atlas bleek al snel overduidelijk dat Noord-Europese landen, evenals Nederland, goed scoren op het gebied van duurzaamheid. De Verenigde Staten daarentegen scoorde ronduit beneden gemiddeld. Zo scoorden vrijwel alle Europese landen hoger, met uitzondering van Polen en Griekenland, terwijl ook landen als Brazilië, India en Zuid-Afrika beter scoren op duurzaamheid.