Triodos IM: ‘Energietransitie gaat steeds sneller’


‘Het interessante aan de energietransitie is dat het langzaam begint maar dan steeds sneller gaat’, zegt Jacco Minnaar, directeur energie & klimaat bij Triodos Investment Management in een video-interview met Fondsnieuws.
Jacco Minnaar

Ter illustratie noemt hij de jaarlijkse projecties door het International Energy Agency. ‘Ze hebben de afgelopen vijftien jaar elk jaar hun projecties voor wind en zonne-energie naar boven moeten bijstellen. Voor zonne-energie is die nu al veertien keer hoger dan dat ie tien jaar geleden was.’  

'Geen niche'

Minnaar wijst verder onder meer op de mythe dat impact beleggen iets kleins zou zijn, iets niche. ‘Dat is niet zo, omdat je kunt impact beleggen in alle beleggingscategorieën. Het is dus veel breder dan mensen vaak denken.’

Dat biedt mogelijkheden zegt hij, ‘want vaak zitten mensen in een klein fondsje, terwijl ze met veel meer van hun vermogen dingen kunnen doen die impact hebben’.   

Bekijk hier het gehele interview.

Het interview werd afgenomen tijdens de eerste masterclass over duurzaamheid, als onderdeel van het doorlopende educatieve programma van Fondsnieuws over dit thema. De volgende bijeenkomst vindt plaats op 27 oktober.

Meer achtergronden op Fondsnieuws: