Valutaspecialisten vinden dollar de 'trade' voor 2017


De opmars van de dollar tegenover andere valuta als de euro lijkt even pas op de plaats te maken. De greenback verloor vanmorgen licht tegenover de euro en noteert 1,0436 dollar. Maar valutaspecialisten zeggen dat de munt de 'trade' van 2017 zal zijn.

De euro bereikte donderdag nog een koers van 1,0367 dollar - het laagste punt in veertien jaar.

Eind vorige maand werd een peiling door Reuters gehouden onder handelaren. Daar kwam uit naar voren dat een meerderheid denkt dat de euro in februari 1,05 dollar noteert. Maar die consensusverwachting hield geen rekening met het feit dat de Federal Reserve afgelopen woensdag na haar beleidsvergadering een relatief scherpe toon aansloeg en hintte op drie rentestappen in 2017, in plaats van de verwachte twee.

Hollandse en Engelse school: Informatie wordt heel snel in de markten opgenomen m.a.w. het wordt flitsend ingeprijsd; let op dat je met je beleggingsbesluit niet extra daarop inprijst. De centrale banken hebben hun successen voornamelijk te danken aan hun zelfstandigheid (Mervyn King), dus hun besluiten dienen te zijn gebaseerd op de actuele data. Daarnaast moeten ze de verwachtingen naar behoren managen. James Swanson's advies klinkt in mijn perceptie en in deze context heel redelijk en verstandig.
hosseiniank@yah...