VEOV neemt afstand van performance fees


De Vereniging van Echt Onafhankelijke Vermogensbeheerders (VEOV) neemt nadrukkelijk afstand van het gebruik van performance fees.
Hans Dubbeldam

Partijen die een performance fee hanteren, kunnen niet langer lid worden van de vereniging, heeft voorzitter Hans Dubbeldam van de VEOV Fondsnieuws laten weten.  

Interessante gedachte. Vrijwel alle vermogensbeheerders in Nederland (incl. de leden van de VEOV) brengen een percentage in rekening over het belegd vermogen. Een procentuele vergoeding betekent dat zij meer gaan verdienen als het vermogen groeit. Oftewel zelf brengen zij ook een performance fee in rekening, los van een aanvullende performance fee die anderen in rekening brengen. Een performance fee (in de vorm van de reguliere procentuele vergoeding of als aanvullende fee) is per definitie contraproductief, niet loyaal en niet eerlijk en daarmee niet in het belang van de belegger (lees hier meer: http://bit.ly/1n2Ruvb )
JaapPG
De reacties van degene die heeft gereageerd onder de schuilnaam aaaaaaa zijn verwijderd, omdat deze persoon zich niet heeft gehouden aan de spelregels van Fondsnieuws (zie bijlage). Iedere inhoudelijke discussie is welkom, maar iedereen dient dat wel met open vizier te doen en met inhoudelijke, respectvolle argumenten. Dat was hier niet het geval. Cees van Lotringen, hoofdredacteur Fondsnieuws.
cees.vanlotringen