Vermogensbeheerders in conflict om tweet


Er is een conflict uitgebroken tussen vermogensbeheerder MountainShield en ProBeleggen, een platform waar bezoekers de portefeuille van professionele beleggers kunnen volgen. Inzet is (een beschuldiging van) smaad.

De medewerkers van ProBeleggen, Jim Tehupuring en Albert Jellema, zouden Selwyn Duijvestein, oprichter van MountainShield, hebben beschuldigd van oplichting. Duijvestein vindt dat onacceptabel en wil het tweetal vervolgen voor smaad.

Beste lezer, Uit sympathie voor de Jim Tehupuring en Albert Jellema - maar ook om sociaal-maatschappelijke redenen - laat ik bij deze weten het volstrekt met hen eens te zijn. Zojuist de website van MountainShield bekeken en gezien wat zij totaal aan beleggingskosten in rekening brengen. Ik viel direct van mijn stoel. Ben meer dan verbaasd om dit extreem hoge niveau van kosten. Wat mij betreft een snel AFM ingrijpen meer dan waard. De wet schrijft voor dat o.a. het klantbelang centraal dient te staan. Met deze tarieven wordt dit belangrijke uitgangspunt op alle fronten geweld aan gedaan. Wees niet bang voor een rechtszaak Jim en Albert. Ik ben bereid mee te denken, te getuigen en eigen middelen te investeren in een juridische procedure. MoutainShield kent een lopende kostenmaatstaf van 3,1%. Werkelijke kosten zijn nog hoger! Het is dan feitelijk niet meer mogelijk om überhaupt nog als belegger een redelijk rendement te behalen. Ik zal deze club met grote overtuiging in de volle breedte stevig aanpakken. Dit type bedrijf verdient het niet om in Nederland consumenten te (mogen) adviseren. Peter van der Slikke, auteur van Ontmaskerd en Slow Beleggen PS Ik heb het jaarverslag 2014 van MountainShield er eens op nageslagen (complimenten voor de heren dat zij die laten zien!) en snap dan wel dat de heren zich in allerlei 'bochten' zijn gaan wringen.
patrickbontje@t...
Bovenstaande reactie is niet van Patrick Bontje maar van Peter van der Slikke, per abuis heb ik zijn inlogbutton aangeklikt. Het woord heren - na de - is in de eerste zin weggevallen.
patrickbontje@t...