Over Fondsnieuws


Fondsnieuws.nl is een initiatief van de FD Mediagroep, dat gelanceerd is in augustus 2008. Het is een onafhankelijk journalistiek platform, dat zich richt op beleggingsprofessionals die actief zijn op het terrein van vermogensregie, portefeuilleconstructies en gestandaardiseerde beleggingsproducten, zoals beleggingsfondsen en ETF's.
 

Fondsnieuws is het grootste multimediale platform van Nederland voor beleggingsprofessionals. Naast een website, levert de redactie bijdragen aan Het Financieele Dagblad en maakt zij magazines die bij de krant verschijnen en rechtstreeks onder beleggingsprofessionals worden verspreid. Het magazine kent een oplage van 75.000 en is daarmee het grootste beleggersmagazine van Nederland.

Ook worden er door Fondsnieuws netwerkbijeenkomsten georganiseerd. Zo is het initiatiefnemer van het Fondsevent en van andere hoogwaardige (besloten) bijeenkomsten, alsook van de Linkedin-groep DIMP (Dutch Investment Management Professionals). Deze bestaat uit 3500 leden, die werkzaam zijn in het asset management, de bankensector en in het vermogensbeheer.

Op de website van Fondsnieuws zijn meerdere unieke databases te vinden: FN Universe, dat de 500 meest verhandelde beleggingsfondsen van Nederland bevat, en FN Marktrapporten dat inmiddels meer dan 7.000 rapporten en marktvisies bevat van meer dan 55 asset managers.

Deze Marktrapporten database wordt dagelijks ververst. Abonnees van Fondsnieuws ontvangen deze Morning Call dagelijks om 07.00 uur in de brievenbus. Op alle werkdagen verschijnt een nieuwsbrief met het laatste beleggingsnieuws en nieuws uit de sector.

Eind 2017 is Fondsnieuws twee nieuwe activiteiten gestart: een zusterplatform in België – Investment Officer – dat zijn artikelen zowel in het Frans als in het Nederlands presenteert. Daarnaast is YLD! gelanceerd: de content marketing studio die branded content creëert, produceert en distribueert voor de financiële sector.  

Dagelijkse leiding
De dagelijkse leiding van het platform is in handen van Cees van Lotringen en Jasper Staring. De eerste is verantwoordelijk voor het redactionele beleid, de ander voor sales, marketing en business development. Samen voeren zij het uitgeefbeleid.

Van Lotringen was eerder ondermeer lid van de hoofdredactie van Het Financieele Dagblad, is hoofdredacteur-uitgever geweest van alle internetactiviteiten en zat in het managementteam van de FD Mediagroep. Hij is als zelfstandig journalist voor print, radio en televisie werkzaam geweest in ondermeer Duitsland, Frankrijk en Zwitserland.

Staring komt uit de financiële dienstverlening. Hij heeft bijna zeven jaar gewerkt voor Fortis Investments en is betrokken geweest bij de opstart van de financiële retailactiviteiten van Vendex KBB. In 2003 is hij het online marketingbureau ABNC gestart. In 2005 voegde hij daar FinFiles aan toe: een specialist in het opzetten en beheren van databases met informatie over financiële producten.

Het team bestaat verder uit:
- Lenneke Arts is sinds 2017 redacteur bij Fondsnieuws. Ze werkte eerder bij de marktenredactie van het Financieele Dagblad, MKB Servicedesk en het Algemeen Dagblad. Ze heeft een master journalistiek gedaan aan de VU en volgt een opleiding tot DSI Beleggingsadviseur.

- Harm Luttikhedde werkt sinds 2012 als redacteur voor Fondsnieuws en heeft daarvoor journalistieke ervaring opgedaan bij achtereenvolgens RTL Z, Betten Financial News en Dow Jones Newswires. Harm heeft ondermeer een opleiding tot DSI Beleggingsadviseur genoten.

- Yvonne Schreuder werkt met ingang van maart 2019 als redacteur voor Fondsnieuws. Zij heeft bij ING, Rabobank en TKP Investments gewerkt in diverse functies, waaronder die van beleggingsadviseur. Tevens deed ze ervaring op in content marketing functies bij Aegon Nederland, CBRE en laatstelijk bij IEX Media.

- Quirine Faber geeft leiding aan het productmanagement: zij kwam eind 2013 over van de Telegraaf Media Group, waar zij channel manager was voor overgeld.nl en daarvoor actief was als account manager print/online. Eerder in haar loopbaan heeft Quirine als account manager gewerkt bij ING Bank en was ze actief als marketeer bij VNU Business Publications.

- Jorge Groen is verantwoordelijk voor YLD!, de content marketing studio die branded content creëert, produceert en distribueert voor de financiële sector. Eerder was Jorge hoofdredacteur van IEXProfs en IEXGeld en van Nederlands Pensioen en Beleggingsnieuws (NPN). 

-Willemijn Herfkens is met ingang van 2018 verantwoordelijk voor de organisatie van de evenementen van Fondsnieuws, zoals het Fondsevent en de Investment Outlook. Zij is tevens actief als interim-projectmanager voor de FD Mediagroep, in welke hoedanigheid zij ook werkt voor Springer Media.

-Sylvie Mastop is verantwoordelijk voor de abonnementen sales van Fondsnieuws en Investment Officer. Eerder werkte zij als key accountmanager voor Het Financieele Dagblad en als senior accountmanager voor Company.Info.  

- Andjenie Mohan is marketingcommunicatie manager voor zowel Fondsnieuws als Investment Officer. Eerder was ze ondermeer Digital Project & Campaign Manager van MediaScience en online marketeer van Sanoma Media.

- Voor de advertentie sales is Diederik Klaus verantwoordelijk. Hij werkt sinds 2017 bij de FD Mediagroep, in welke hoedanigheid hij ook voor Fondsnieuws actief is. Eerder was Diederik onder meer werkzaam als accountmanager digital advertising voor Funda en als Online Media adviseur voor DGT.

- Jurgen Vluijmans stuurt als editorial manager Investment Officer aan, het Belgische zusterplatform van Fondsnieuws dat gelanceerd is in 2018. Vluijmans kwam over van Degroof Petercam Asset Management waar hij hoofd communicatie was. Eerder heeft hij in uiteenlopende functies gewerkt voor Petercam Institutional Asset Management, Dexia Asset Management en Roularta Media Group. Hij is tevens bestuurslid van de Vlaamse Federatie van Beleggers.

Medewerkers
Daarnaast werkt de Fondsnieuws-redactie voor de productie van haar magazines samen met een vaste groep van ervaren financiële journalisten, van wie een aantal een achtergrond hebben in de financiële sector. Ook wordt bij de productie gebruik gemaakt van vaste medewerkers op het terrein van vormgeving, art direction, fotografie en infographics.
Tot slot zijn talrijke beleggingsprofessionals, wetenschappers en advocaten als columnist aan Fondsnieuws verbonden.