Aegon AM: webinar Maatschappelijk Verantwoord Beleggen


Pensioenfonds KPN en Aegon Asset Management, fiduciair manager van het fonds, geven u graag een kijkje in de keuken over hoe zij MVB aanpakken.

Maatschappelijk verantwoord beleggen biedt kansen, maar ook uitdagingen. Zo moet er rekening gehouden worden met wet- en regelgeving en de wensen van stakeholders. Een andere uitdaging is het maken van een keuze uit de vele thema’s: de aanpak van het klimaatprobleem, biodiversiteit of de aanpak van armoede. En hoe kan uw pensioenfonds hier dan invulling aan geven? Kortom, het opstellen van een gedegen MVB-beleggingsbeleid is complex.

Pensioenfonds KPN en Aegon Asset Management, fiduciair manager van het fonds, geven u graag een kijkje in de keuken. Waar liepen zij tegenaan bij de MVB-implementatie? Wat waren de uitdagingen? De (onvermoede) kansen? En wellicht de belangrijkste vraag: hoe zal MVB zich in de komende jaren ontwikkelen?

 

Caspar Vlaar, bestuurslid en voorzitter beleggingsadviescommissie PF KPN: Maatschappelijk verantwoord beleggen is simpelweg noodzakelijk om onze wereld leefbaar te houden. Gelukkig hebben we ook ontdekt dat onze aanpak prima samengaat met goede beleggingsresultaten.

Karin Roeloffs, hoofd fiduciair management Aegon Asset Management: Het opstellen en uitvoeren van een passend MVB-beleid is uitgegroeid tot een kerntaak van een fiduciair manager.

Bekijk hier de opname van het webinar van begin juli >

(selecteer Europe > Netherlands > Professional om de pagina te kunnen zien)