Aegon AM: webinarserie Beleggingen & Pensioenakkoord


Webinar 1: De verschillen tussen NPC en WVP (19 mei) en Webinar 2: Een goed, leeftijdsafhankelijk beleggingsbeleid (2 juni)

Dat het pensioenakkoord gevolgen heeft voor het beleggingsbeleid van pensioenfondsen is niemand ontgaan. Maar hoe de verschillen qua beleggingen tussen NPC en WVP uitpakken voor de pensioenfondsen is niet altijd direct duidelijk. En: hoe komt u uiteindelijk tot een goed, leeftijdsafhankelijk beleggingsbeleid voor de deelnemers? We nodigen u van harte uit voor Beleggingen & Pensioenakkoord: Wat moet u weten 
 
Webinar 1: woensdag 19 mei, 13.00 - 14.00 uur
De verschillen in beleggingsbeleid tussen NPC en WVP 
De keuze tussen NPC en WVP heeft gevolgen voor het beleggingsbeleid. Zo bieden deze contracten niet dezelfde ruimte voor illiquide beleggingen of renteafdekking op jonge leeftijd. Ook is er een verschil in keuzevrijheid voor deelnemers. In dit webinar gaan we in op deze verschillen en analyseren de impact op het verwachte pensioen voor uw deelnemers.

 

Webinar 2: woensdag 2 juni, 13.00 - 14.00 uur
Hoe kom je tot een goed, leeftijdsafhankelijk beleggingsbeleid 
Ongeacht de keuze voor NPC of WVP moet een beleggingsbeleid worden ingericht dat aansluit bij de leeftijd van uw deelnemers. In dit webinar bespreken we hoe u tot deze (impliciete) lifecycle komt, hoe deze afhankelijk is van de vastgestelde beleggingsovertuigingen en hoe de risicovoorkeuren van uw deelnemers meegenomen kunnen worden.

Sprekers zijn: Karin Roeloffs (Hoofd Fiduciair Management) en Investment Strategisten Gosse Alserda, Arjen Tebbenhof en Jenze Sibma. 

 

Meer info en aanmelden webinar 1 (19 mei) en webinar 2 (2 juni) >>> 

(selecteer Europe > Netherlands > Professional om de pagina te kunnen zien)

Geen tijd, wel interesse? Meld u ook dan aan zodat u naderhand de link naar de opnames ontvangt.