Allianz Global Investors


Allianz Global Investors (AllianzGI) is een asset manager met een lange ervaring in het actief beheren van fondsen en mandaten op gebied van aandelen, obligaties, multi-asset en alternatives. Wij beheren meer dan 535 miljard euro* voor particuliere en institutionele beleggers over de hele wereld.

AllianzGI heeft meer dan 770+ beleggingsprofessionals in dienst. Onze beleggingsteams zijn ervaren en zeer stabiel en zij werken vanuit 25 vestigingen verspreid over de hele wereld. Deze beleggingsteams werken nauw samen met een groot en ervaren team van gespecialiseerde analisten die bedrijven en sectoren aan een diepgaande, fundamentele analyse onderwerpen. Daarnaast hebben zij de unieke mogelijkheid om gebruik te maken van research van Grassroots® Research, een afdeling binnen AllianzGI die gespecialiseerd veldonderzoek doet om beleggingskansen en -risico’s in een vroeg stadium te identificeren.

Het kantoor van AllianzGI in Nederland is gevestigd in Rotterdam en wordt geleid door Tim Soetens. Een team onderhoudt vanuit dit kantoor relaties met Nederlandse fiduciaire cliënten, institutionele beleggers, verzekeraars, banken en vermogensbeheerders.

Meer informatie vindt u op https://nl.allianzgi.com/nl-nl/pro.

1 AUM per 30.03.2019.

Publicaties