BlackRock: Duurzame energie heeft wind in de zeilen


Met $9000 miljard aan investeringen biedt duurzame energie kansen voor beleggers.

Beleggen in duurzame energie biedt een interessante combinatie van stabiele inkomsten met een tastbare bijdrage aan een meer duurzame samenleving, betoogde Freek Spoorenberg tijdens Blackrock’s Mid-Year Outlook Conferentie begin juli. Daarbij wees de specialist op het gebied van duurzame energie bij BlackRock ook op de lage correlatie met andere beleggingscategorieën.

Investeren in de duurzame energietransitie staat bij steeds meer institutionele beleggers hoog op de agenda. Begrijpelijk, want de keuze voor duurzame energiebronnen als wind, zon en waterkracht brengt gigantische investeringen met zich mee. En daarmee kansen voor institutionele beleggers.

$9.000 miljard aan investeringen in duurzame energie
Bloomberg New Energy Finance raamt het totale bedrag dat tussen nu en 2050 wereldwijd in duurzame energie zal worden geïnvesteerd op een slordige 9.000 miljard dollar. Gebaseerd op de laatste cijfers van de Wereldbank is dit ongeveer tien keer het bruto binnenlands product van Nederland.

Spoorenberg begrijpt de interesse van beleggers. ‘Gezien de groeiende vraag naar schone, goedkope energie zijn de economische rendementen van deze investeringen stabiel, ook op de lange termijn. Bovendien is de correlatie van deze asset class met andere beleggingscategorieën relatief laag, wat zorgt voor goede diversificatiemogelijkheden.

En, last but not least, leveren beleggers met een investering in wind- en zonne-energie een positieve bijdrage aan de klimaattransitie.’

Lees het volledige artikel

 

Heb je een vraag of wil je meer lezen? Bezoek blackrock.nl of mail ons.

Margriet Looije
Relatiemanager
margriet.looije@blackrock.com