BNP Paribas AM: waarom Chinese aandelen een goede keuze op lange termijn kunnen zijn


Nu COVID-19 crisis in China grotendeels onder controle is, zou dit een geschikt moment kunnen zijn voor investeringsmogelijkheden daar na de pandemie

Als we kijken naar de trends op de langere termijn, zullen beleggers waarschijnlijk blij zijn met de geleidelijke opname van Chinese bedrijven in wereldwijde aandelenindices, omdat ze op zoek zijn naar diversificatie en duurzame rendementen. Waarderingen die momenteel aantrekkelijker zijn dan die van wereldwijde aandelen vergroten de kans daarop. Bovendien zouden aandelenmultiples kunnen profiteren van het feit dat de Chinese markt institutioneler wordt.

 

Er zijn tal van redenen om op dit moment Chinese aandelen te overwegen.

 

De afgelopen twee maanden keerde de Chinese industrie terug naar bijna de volle capaciteit, zelfs in de regio Hubei. In de diensten- en de consumentensector verloopt het herstel langzamer, beperkt door gedeeltelijke reisbeperkingen en het verlies van banen en inkomsten. Al met al onderstreept de geleidelijke terugkeer naar de normaliteit echter hoe de snelle acties van de regering het land in staat stelden relatief spoedig weer op de been te komen.

 

Sinds de COVID-19 uitbraak heeft de Chinese Volksbank een reeks maatregelen uitgerold om epidemische hulp te bieden en de vraag te stabiliseren. Tijdens het recente jaarlijkse Nationale Volkscongres stond de omvang van de fiscale stimulering centraal. De bestedingsplannen van Peking impliceren een begrotingstekort van 8% -10% van het bbp van 2020. Dit is minder dan de 12% van het bbp na de mondiale financiële crisis.

 

Er zal een agressievere impuls nodig zijn om de hervatting van normale operaties te ondersteunen, waaronder meer investeringen van de lokale overheid in infrastructuur, onderwijs en volksgezondheid. Belasting- en tariefverlagingen zullen waarschijnlijk kleine en middelgrote ondernemingen ondersteunen, evenals een opheffing van de beperkingen op de aankoop van auto 's.

 

Lees meer over de belangrijkste kansen, risico's en beleggingsthema's nu China uit de COVID-19 crisis komt