BNP Paribas Investment Partners


BNP Paribas Investment Partners is de aangewezen vermogensbeheertak van BNP Paribas Groep. Daardoor kunnen we bogen op de ervaring en slagkracht van één van de banken met de beste ratings wereldwijd[1].

Onze benadering gebaseerd op samenwerking vormt de sleutel tot ons eigen multispecialistische platform. We zijn een wereldwijde aanbieder van beleggingsoplossingen die de voordelen van een groot bedrijf combineert met de reactiviteit, het specialisme en de ondernemerszin van beleggingsboutiques. In Europa behoren we tot de top zeven vermogensbeheerders[2], maar ook in Azië nemen we een aanzienlijke marktpositie in. Onze teams bevinden zich in de belangrijkste financiële centra van Europa, Azië en Noord- en Zuid-Amerika.

BNP Paribas Investment Partners put uit drie bronnen van beleggingsexpertise :
- Veelzijdige beleggingscapaciteiten: BNP Paribas Asset Management (BNPP AM), de grootste Partner binnen onze Groep, beheert de belangrijkste beleggingsklassen met beleggingsteams opererend vanuit een groot aantal landen wereldwijd.
- Specialistische beleggingspartners: deze leggen zich toe op een specifieke beleggingsklasse of beleggingsveld en zijn vergelijkbaar met een beleggingsboutique.
- Lokale en regionale aanbieders van beleggingsoplossingen: de lokale vermogensbeheerders richten zich op een specifieke regio en/of klantenbasis.

[1] A bij Standard & Poor’s per 11-03-2016, A1 bij Moody’s per 28-05-2015, en A+ bij Fitch per 14-06-2016.
[2] BNPP IP per 30 juni, 2016.

Publicaties