Partners van Fondsnieuws


UBS Asset Management is één van de divisies van UBS. Het is een toonaangevende aanbieder van compartimenten in Europa, de grootste aanbieder van beleggingscompartimenten in Zwitserland en één van de grootste fund of hedge funds en onroerend goed beleggingsinstellingen ter wereld.

Pictet Asset Management beheert als onafhankelijke vermogensbeheerder circa €190 miljard. Het Zwitserse fondsenhuis onderscheidt zich met themafondsen die inspelen op veranderingen zoals vergrijzing, klimaatverandering en bevolkingsgroei. In samenwerking met onafhankelijke adviespartijen heeft Pictet 14 megatrends geïdentificeerd die de wereldwijde ontwikkelingen bepalen.

Meer dan veertig jaar levert Morgan Stanley Investment Management (MSIM) klantgerichte beleggings- en risicobeheeroplossingen aan een breed scala aan particuliere en institutionele beleggers. Onder onze klanten bevinden zich bedrijven, pensioenfondsen, tussenpersonen, staatsbeleggingsfondsen, centrale banken, dotaties en stichtingen, overheden en adviespartners van over de hele wereld.

BNY Mellon Investment Management is een van de grootste beleggingsondernemingen ter wereld. Een goed resultaat betekent voor ons in de eerste plaats iedere cliënt op de juiste manier benaderen: in onderling overleg de beste oplossing uitwerken, gediversifieerde strategieën aanreiken of met heldere informatie helpen om betere beslissingen te nemen.

Met een beheerd vermogen van € 201 miljard, waarvan meer dan € 148 miljard van Nederlandse pensioenfondsen is Achmea Investment Management een belangrijke speler op de Nederlandse markt van vermogensbeheer.

Candriam is een multidisciplinaire vermogensbeheerder en erkend marktleider in het segment duurzaam beleggen. De naam CANDRIAM (Conviction AND Responsibility In Asset Management) weerspiegelt de kernwaarden van het bedrijf. Candriam is al sinds 1996 een voorloper op het gebied van duurzaam beleggen en toont zijn commitment omtrent ESG-kwesties als volgt:

Aegon Asset Management is een wereldwijd opererende vermogensbeheerder met een actief beleggingsbeleid. Wij streven naar bovengemiddelde beleggingsprestaties voor onze klanten, met een passend risiconiveau, ondersteund door uitstekende dienstverlening. Verantwoord beleggen vormt de kern van onze beleggingsfilosofie en -proces.

Capital Group, dat in 2021 zijn 90-jarig bestaan viert, is een van de oudste en grootste vermogensbeheerders ter wereld en beheert multi-asset, aandelen en vastrentende beleggingsstrategieën. Sinds 1931 richt Capital Group zich uitsluitend op het behalen van superieure, consistente resultaten voor langetermijnbeleggers door gebruik te maken van portefeuilles met een hoge overtuigingskracht, rigoureus onderzoek en individuele verantwoordelijkheid.

Bij PGIM Investments vinden we het een voorrecht en onze verantwoordelijkheid om beleggingsprofessionals te helpen profiteren van beleggingskansen in de wereldwijde markten om te voldoen aan hun meest veeleisende doelstellingen.

T. Rowe Price is an independent investment management firm focused on helping clients meet their objectives and achieve their long-term financial goals. T. Rowe Price offers a broad range of equity, fixed income and multi-asset strategies across multiple asset classes, regions, capitalisations, sectors and styles. Our experience of investing through multiple market cycles contributes to an investment strategy which seeks to generate consistent performance for our clients over the long-term.

DPAM is een onafhankelijke, actieve en research gedreven vermogensbeheerder die zowel beleggingsfondsen als discretionaire mandaten namens institutionele cliënten beheert voor een totaalbedrag van EUR 43,3 miljard, per eind december 2020. DPAM is een duurzame belegger, een pionier en een innovator op het gebied van verantwoorde en duurzame beleggingen en een actieve aandeelhouder.

Columbia Threadneedle Investments is een toonaangevende wereldwijde vermogensbeheerder met €610 miljard assets under management (per 30 juni 2021). Wij begrijpen dat beleggers doorlopend een goed voor risico gecorrigeerd rendement willen en wij streven ernaar dit te leveren via een actieve en consistente beleggingsbenadering die team- en prestatiegericht en risicobewust is.

NN Investment Partners is de vermogensbeheerder van het aan Euronext Amsterdam genoteerde NN Group N.V. en heeft haar hoofdkantoor in Den Haag. NN Investment Partners beheert wereldwijd ongeveer EUR 300 miljard* (USD 367 miljard*) aan vermogen voor institutionele en particuliere beleggers. NN Investment Partners heeft rond de 1.000 medewerkers en is actief in 15 landen in Europa, Noord-Amerika, Latijns-Amerika, Azië en het Midden-Oosten.

Schroders is een onafhankelijke, gespecialiseerde vermogensbeheerder met een rijke traditie en cultuur, gebaseerd op meer dan 200 jaar ervaring in de financiële markten. Daarbij staat één doel voorop: maximaal rendement voor de klanten behalen.

Triodos Investment Management is a globally active impact investor. We see impact investing as a driving force in the transition to a more inclusive and sustainable world. For more than 30 years, we have offered impact investment solutions that connect investors who want to make money work for positive change with innovative entrepreneurs and sustainable businesses doing just that. Our assets under management as per 30 June 2021 amounted to EUR 6.1 billion.

BNP Paribas Asset Management is de vermogensbeheerder van BNP Paribas. Wij bieden particulieren, bedrijven en institutionele beleggers een breed scala aan oplossingen. Bij al ons doen en laten – ook voor beleggers – staat duurzaamheid centraal. Onze strategie en bedrijfs- en beleggingsbeslissingen zijn erop gericht actief bij te dragen aan de energietransitie, milieubehoud en de bevordering van gelijkheid en inclusieve economische groei.

Kempen is een gespecialiseerde vermogensbeheerder die uitblinkt in een aantal geselecteerde niches. Wij streven groei na via het behalen van uitstekende beleggingsresultaten voor onze cliënten.

Het beste duurzame rendement, tegen een aanvaardbaar risico en lage kosten, door te investeren in een geconcentreerde portefeuille van de meest veelbelovende bedrijven in de wereld, dat is waar wij bij OBAM Investment Management voor staan!

SPDR ETF's worden aangeboden door State Street Global Advisors en bieden professionele beleggers de flexibiliteit om beleggingen te selecteren die precies zijn afgestemd op hun beleggingsstrategie. State Street Global Advisors wordt erkend als een pionier in de sector en creëerde de eerste ETF in 1993. Sindsdien is elk nieuw lid van de SPDR ETF-familie opgebouwd rond onze grondige kennis van de ETF-markt en meer dan 35 jaar ervaring met indexproducten.

Door traditionele en alternatieve beleggingen samen te brengen, biedt Goldman Sachs Asset Management klanten over de hele wereld een toegewijd partnerschap met focus op langetermijnresultaten. Als het primaire beleggingsonderdeel binnen Goldman Sachs (NYSE: GS), leveren wij beleggings- en adviesdiensten voor institutionele partijen, financiële adviseurs en particulieren over de hele wereld.

BlackRock is al meer dan 22 jaar actief in Nederland als vermogensbeheerder voor Nederlandse klanten. Met één simpel doel: meer mensen helpen hun financiële toekomst goed te regelen. Vanuit ons kantoor in de Rembrandttoren in Amsterdam werken ruim 70 leden van het Nederlandse team samen met banken, vermogensbeheerders, adviseurs, pensioenfondsen en verzekeraars.