Kempen: Drie jaar (Lux) Euro High Yield Fund sterk track record en focus op kwaliteit


Het Kempen (Lux) Euro High Yield Fund van Kempen Capital Management (Kempen) viert haar driejarig bestaan.

Deze mijlpaal valt samen met het bereiken van € 250 miljoen onder beheerd vermogen. Het high yield fonds heeft het aanbod van bedrijfsobligatiefondsen binnen Kempen verder uitgebreid, en bijgedragen aan het versterken van Kempen’s credit expertise. Het gemiddelde jaarlijks rendement van het fonds over deze periode is 3,0% vergeleken met 1,9% voor de benchmark*.

Het fonds krijgt voor zijn prestaties van Morningstar een vijf sterren rating en behoort daarmee tot de top 5% van wereldwijde peers in termen van outperformance. Daarnaast krijgt het fonds op het gebied van duurzaamheid een Morningstar Sustainability Rating van 3 globes.

Het credit-team bij Kempen beheert sinds 2008 verschillende succesvolle credit-fondsen, met een bewezen track record. In het verlengde van deze expertise en volgens dezelfde filosofie, besloot Kempen in 2017 om het aanbod uit te breiden met een Europese high yield-strategie.
 

Lees verder op onze website

 

* De benchmark van het fonds is BofA Merrill Lynch Composite Index. Gemiddelde jaarlijkse performance na aftrek kosten van het Kempen (Lux) Euro High Yield Fund Klasse I (ISIN: LU1624254121) vanaf de start op 31 juli 2017 tot eind juli 2020. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.