Kempen: een pleidooi voor value


‘Value’ en ‘size’ zijn twee van de meest bekende risicofactoren. Kenneth French en Eugene Fama hebben aangetoond dat value-bedrijven het al sinds de jaren dertig beter doen dan ‘growth’-bedrijven en dat small-caps een hoger rendement laten zien dan large caps. Factoren dus, met een historisch positieve risicopremie.

Bij Kempen Capital Management geloven wij dat de premies op deze risicofactoren niet constant zijn door de tijd, maar juist in meerjarige cycli bewegen. Waarderingen kunnen vervolgens helpen om de kans op een goed instapmoment te vergroten.

Naar onze mening is de ‘value’-stijl nu zelden goedkoper geweest. Een langetermijnbelegger zou altijd een weging naar value-bedrijven moeten hebben. En soms, is zelfs een hogere weging dan normaal aan te bevelen. Dit lijkt zo’n moment te zijn.

Lees het volledige Engelstalige artikel ‘Value has underperformed for nine years straight!’ hier.

Meer informatie:
Kempen Capital Management
Asset Alloctie Desk
00 31 20 348 8470

Disclaimer:
Kempen Capital Management N.V. (KCM) heeft een vergunning als beheerder van diverse beleggingsinstellingen en voor het verlenen van beleggingsdiensten en staat onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten.