Kempen: Hoe vertalen we duurzaamheid naar financieel rendement?


Kempen ziet de transitie naar een duurzame economie als de zesde innovatiegolf en denkt deze transitie zeer kansrijk is voor beleggers.

Maar hoe vertalen we dit concreet naar een praktische beleggingsstrategie waarmee de duurzaamheidsdoelstellingen van onze klanten ook daadwerkelijk gerealiseerd kunnen worden? Er zijn zoveel vermogensbeheerders die zeggen dat zij duurzame strategieën voeren. Het algemene gevoel is echter dat in sommige gevallen sprake is van ‘greenwashing’.  

De Global Sustainable Equity-strategie van Kempen is in 2013 gelanceerd. Zoals bij de meeste fondsen destijds lag de nadruk aanvankelijk vooral op uitsluiting, bijvoorbeeld van tabak en controversiële wapens. In januari 2017 werd het beleggingsteam uitgebreid en werd de focus op duurzaamheid verder ontwikkeld en verfijnd. Sindsdien heeft de strategie haar beleggers een outperformance (alpha) van 4,2% op jaarbasis geboden.
 
Hoe gaat deze strategie te werk?

Lees meer 

Meld u aan voor ons webinar sustainable equity op 13 april
Iedereen heeft momenteel de mond vol van duurzaamheid en het blijft niet bij praten alleen. De transitie naar een duurzame economie verandert de wereld om ons heen en heeft grote implicaties die beleggers eenvoudigweg niet kunnen negeren. Hoe kunt u uw CO2-voetafdruk verkleinen en (meer) klimaatneutraal worden? Hoe kunt u bijdragen aan de duurzame ontwikkelingsdoelen van de VN (SDG's)? Waarom is het belangrijk om aan te sluiten bij de duurzame transitie? En wat is het belang van een artikel 9-classificatie en betekent dit het opofferen van beleggingsrendement? Neem deel aan ons live webinar en krijg antwoord op deze en andere vragen.

Schrijf je hier in voor ons webinar