Pictet AM: Beter voor u, beter voor de planeet - voeding na Covid-19


Covid-19 heeft de aanvoerketens in de voedingssector verstoord en zal de eetgewoonten van consumenten voorgoed veranderen. Lees meer.

Een hele dag in de frisse lucht en de zon doorbrengen, de vrijheid  hebben om rond te lopen op een buitenterrein van zo'n 108 m² en genieten van heerlijke wilde bloemen in open weiden die niet worden aangetast door pesticiden of herbiciden.

Dat is de ontspannende dagelijkse routine waarvan de “girls” – of hens – van het in Texas gevestigde voedingsbedrijf Vital Farms genieten in ruil voor de productie van hun zeer gewaardeerde eieren.

Het is een beeld dat je op een kleine biologische boerderij zou verwachten, het soort boerderij dat wordt geleid door een familie die zich inzet voor ethische productie. Vital Farms begon ook op die manier. Maar het bedrijf werd alsmaar groter.

Het is nu zelfs zo groot dat het ethische voedingsbedrijf eerder dit jaar een waardering van 1,3 miljard US dollar kreeg in een van de meest geanticipeerde beursintroducties van de sector. 

Lees meer op onze website