Pictet AM: bullish over Britse aandelen en opkomende markten


Wij beginnen het jaar met een overwogen positie in zowel aandelen uit het Verenigd Koninkrijk als die uit opkomende markten.

Buitenlandse beleggers hebben te weinig oog voor de Britse aandelenmarkt, vindt de Zwitserse vermogensbeheerder Pictet AM, en verwacht, naarmate de politieke spanning afneemt, een toename in beleggingen. Daarnaast zijn Britse bedrijven globaal gezien zeer aantrekkelijk gewaardeerd – volgens de berekening van Pictet AM een koerswinstverhouding van 14 en een dividend van vijf procent (tweemaal de MSCI All Country World index).

Naast Britse aandelen is Pictet AM overwogen in zowel aandelen als obligaties uit opkomende markten. Die profiteren van een zwakkere dollar en van de verwachte overheidsinvesteringen en monetaire stimulansen van China in de komende maanden.

Hoewel een groot deel van het obligatie-universum zorgelijk duur lijkt, is dit niet het geval bij opkomende markten. Aangezien Pictet AM verwacht dat de druk op consumentenprijzen afneemt, behoudt de vermogensbeheerder hierin een overwogen positie. Deze druk neemt af doordat de inflatiekloof tussen opkomende markten en de ontwikkelde wereld de laatste jaren afneemt, hetgeen de centrale banken in opkomende landen de ruimte geeft voor renteverlagingen.

Lees hier meer.