Pictet AM: verhoogt blootstelling aan obligaties door gevolgen coronavirus


Wij verhogen de blootstelling aan obligaties nu de wereldwijde economie is overgeleverd aan het coronavirus.

De gevolgen van het coronavirus kunnen schadelijk zijn voor de mondiale economie. Pictet AM raadt beleggers daarom een meer defensieve houding aan en verhoogt de blootstelling aan obligaties van onderwogen naar neutraal.

Desalniettemin geeft het conjuctuurmodel van Pictet AM een evenwichtig beeld van de economie. Met name de VS staat er goed voor. Europese aandelen zijn echter aantrekkelijker dan de Amerikaanse, die Pictet AM te duur vindt. Ook goud, waarin Pictet AM een overwogen positie aanhoudt, wordt na de recente rally te duur.

De vermogensbeheerder behoudt de licht overwogen positie in Amerikaans schuldpapier, daar dit een extra bescherming biedt tegen de economische gevolgen van de uitbraak van het coronavirus.

Pictet AM ontwijkt bedrijfsobligaties uit ontwikkelende markten, omdat deze categorie na goede prestaties vorig jaar het nu moeilijk gaat krijgen. De Amerikaanse rentecurve suggereert dat het wanbetalingspercentage in de riskantere delen van de markt voor bedrijfsobligaties de komende vijf jaar waarschijnlijk zal verdubbelen tot bijna 6 procent. 

Lees hier meer.