Pictet AM: wat bepaalt het beursbeeld in het komende halfjaar?


In de tweede helft van 2020 gaan bedrijfswinsten flink dalen, terwijl centrale banken alles uit de kast halen om de economie op gang te houden.

Na de eerste schok van de Covid-19-crisis hebben de markten enorm veel stimulansen gekregen. De vraag voor beleggers is nu of die steun een scherpe daling van de bedrijfswinsten kan blijven compenseren. 

Er zijn bij beleggingen weinig zekerheden. Neem nu Covid-19. Net op het moment dat in veel delen van de wereld de coronaviruspandemie onder controle leek, hebben de VS, Zuid-Korea en Peking opnieuw een lockdown ingesteld om een golf van nieuwe gevallen in te dammen. Een duidelijke herinnering dat virusinfecties – zoals de Wereldgezondheidsorganisatie aangeeft – tot vijf jaar lang kunnen komen en gaan. 

Toch zijn er een aantal zaken waar beleggers in 2020 zeker van kunnen zijn. De bedrijfswinsten zullen snel dalen en de centrale banken zullen de economie ondersteunen. Het is zaak om te bepalen wat een grotere invloed zal hebben op de financiële markten. 

Lees hier meer.