UBS Asset Management


UBS Asset Management is een divisie van UBS. De vermogensbeheeractiviteiten zijn breed gespreid over verschillende regio’s, capabilities en klantensegmenten. UBS Asset Management  biedt beleggers een uitgebreid aanbod van zowel traditionele als alternatieve beleggingsoplossingen op het gebied van aandelen, obligaties, valuta, hedge funds en onroerend goed die ook gecombineerd kunnen worden.

Met name op het gebied van duurzaam beleggen, dividend beleggen en Emerging markets is UBS Asset Management de specialist. Naast actief beheerdere portefeuilles biedt UBS Asset Management al sinds 1979 indexgerelateeerde beleggingsoplossingen aan (hiertoe behoren mandaten, indexfondsen en ETF’s). De eerste ETF van UBS werd gelanceerd in 2001. Inmiddels is UBS gegroeid tot de 4de ETF aanbieder in Europa.

Op 30 juni 2016 bedroeg het totale belegde vermogen ongeveer EUR 584 miljard. UBS Asset Management is een toonaangevend fondshuis in Europa, de grootste aanbieder van beleggingsfondsen in Zwitserland en één van de grootste fund of hedge fund en onroerend goed beleggingsinstellingen ter wereld.

Er zijn circa 3.500 werknemers verdeeld over 22 landen. UBS Asset Management heeft hoofdvestigingen in Londen, Chicago, Frankfurt, Hartford, Hongkong, New York, Parijs, Singapore, Sydney, Tokio en Zürich.

 

Boudewijn Kostelijk
T: +31 20 55 10 124
E: boudewijn.kostelijk@ubs.com
www.ubs.com/fondsen

 

Marcel Danen 
T: +31 20 55 10 166
E: marcel.danen@ubs.com
www.ubs.com/etf

 

 

 

 

Publicaties