UBS AM: ETF-aanbod uitgebreid met drie innovatieve en duurzame ETF’s


De nieuwe ETF’s in het ESG-aanbod van UBS AM volgen de Euro Stoxx 50 ESG, de MSCI China ESG Universal en de J.P. Morgan USD EM ESG Diversified Bond.

UBS Asset Management heeft met de introductie van drie nieuwe duurzame ETF’s het huidige ESG-productaanbod verder uitgebreid en daarmee het Europese marktaandeel van 34% verstevigd. De drie nieuwe ETF’s voldoen aan de groeiende vraag van duurzame beleggers die op zoek zijn naar ETF’s die ESG-criteria integreren. Hierin heeft de Europese marktleider nauw samengewerkt met MSCI, STOXX, en J.P. Morgan om zo nieuwe oplossingen te bieden voor duurzame beleggers. 

Met deze lancering begeeft UBS zich in nieuwe markten en segmenten. Hierdoor breiden de ESG-beleggingsmogelijkheden voor beleggers aanzienlijk uit. Hiermee ondersteunt UBS beleggers in het realiseren van hun ESG-doelstellingen via beleggingsmogelijkheden die gespreid zijn over verschillende regio’s en activa. Op deze manier geeft UBS een boost aan de ambitie om de meest toonaangevende duurzame financiële aanbieder te zijn. Het ESG/ SRI-segment is het snelst groeiende thema met betrekking tot Europese ETF’s.

Via de Euro Stoxx 50 ESG UCITS ETF kunnen beleggers nu beleggen in de belangrijkste op ESG gescreende bedrijven in de Eurozone, de eerste ETF ter wereld die beleggers deze exposure biedt. Beleggers krijgen de rendementsmerken die te vergelijken zijn met standaard EURO STOXX 50 exposure, waarbij rekening wordt gehouden met een ESG-benadering. Deze ETF is bedoeld als essentiële duurzame bouwsteen voor blue-chipaandelen in de Eurozone, deze nieuwe ETF biedt een fundamenteel component voor portefeuilles van duurzame beleggers.

De tweede ETF, de UBS ETF (LU) MSCI China ESG Universal UCITS ETF, biedt nu voor het eerst passief toegang tot Chinese aandelen die voldoen aan bepaalde ESG-screeningcriteria. Deze ETF repliceert fysiek de MSCI China ESG Universal Index, die bedrijven opneemt met een robuust en groeiend ESG-profiel. Deze ETF is vooral aantrekkelijk voor beleggers die toegang willen krijgen tot de Chinese economie rekening houdend met bepaalde duurzaamheidseisen. 

De derde ETF, de UBS ETF (LU) J.P. Morgan USD EM ESG Diversified Bond UCITS ETF, biedt toegang tot op duurzaamheid gescreende investment grade obligaties uit opkomende markten. Dit innovatieve product biedt een op kredietwaardigheid en duurzaamheid gefilterde selectie van in dollars uitgegeven staats- en bedrijfsobligaties uit opkomende markten en kan een belangrijke rol spelen bij het versterken en diversifiëren van beleggingsportefeuilles. De minimale 'investment grade rating' van de onderliggende activa verhoogt de aantrekkingskracht van deze ETF voor beleggers die credit rating restricties hebben en uitsluitend in investment grade obligaties mogen beleggen.

Met het verder uitbreiden van het duurzame ETF-aanbod op een aantal belangrijke indices, verstevigd UBS AM haar Europese marktleiderpositie als aanbieder van ETFs met een duurzaamheidsprofiel.