Podcast-serie Expeditie Toekomst: 'wij willen actie nu!'


'Beleggers zijn veel te langzaam. Hun snelheid van aanpassing is niet hoog genoeg. Er moet actie plaatsvinden. Juist wij jongeren zien de urgentie wel, en dat komt doordat wij wel naar de lange termijn kijken. Wij willen actie nu, want anders is er straks geen leefbare wereld meer. Beleggers zijn vooral met het nu bezig, en onvoldoende met hun verantwoordelijkheden voor de verre toekomst.'

Dat zegt Nikki Trip, masters student aan de Erasmus University in Rotterdam en oprichter van Aandeelhouders van de Toekomst. Zij gaat op verzoek van Fondsnieuws de podcast-serie "Expeditie Toekomst" maken.

Daarin spreekt ze om de week met allerlei mensen uit de wereld van asset managers en asset owners, en met jonge mensen die op de barricaden zijn geklommen, om te discussiëren over de vraag hoe de toekomst eruit ziet en hoe alle stakeholders een goede bijdrage kunnen leveren aan het voorbestaan van moeder Aarde. 

In dit gesprek introduceert Fondsnieuws-hoofdredacteur Cees van Lotringen zowel Nikki Trip als het idee van deze podcast-serie.