Fondsevent 2017


Fondsevent 2017: Op het breukvlak van Oud & Nieuw

25 september 2017

Met 'Op het breukvlak van Oud & Nieuw' viert Fondsnieuws op maandag 25 september de 10e editie van het Fondsevent: het grootste kennis- en netwerkbijeenkomst voor private bankers, vermogensbeheerders en beleggingsprofessionals in Nederland.

In deze jubileumeditie, die onder leiding staat van dagvoorzitter Rens de Jong, kijken we met hoogleraar economie en openbare financiën, Bas Jacobs terug op de kredietcrisis die in 2007 ontrolde. Hij neemt het publiek mee in wat er sindsdien aan macro-economisch en monetair beleid is ingezet om de crisis te bezweren. Daarin lijkt men geslaagd te zijn. maar Jacobs waarschuwt dat er toch een hypotheek is genomen op de toekomst. 

Neuropsycholoog Margriet Sitskoorn, auteur van de bestseller 'Het maakbare brein', vertelt hoe de hersenen het gedrag beïnvloeden en vice versa. Nu door digitalisering de wereld in een constant proces van verandering en dynamiek is beland, moet de financiële sector zich mee ontwikkelen. Sitskoorn vertelt hoe men ingesleten denkpatronen en een fixed mindset kan doorbreken, zodat deze plaatsmaakt voor een growth mindset. 

Tijdens het plenaire gedeelte komen twee ondernemers aan het woord die uit de praktijk vertellen hoe zij hun bedrijven hebben getransformeerd tot ondernemingen die zowel qua cultuur als klant- en verdienmodellen compleet gedigitaliseerd zijn. Een van deze ondernemers is Erik Hoekstra, voormalig topman van de Telefoongids en VNU Media. 

Na een pauze volgen de break outs van negen gerenommeerde fondshuizen, verdeeld over drie 'tracks'. Bezoekers kunnen kiezen uit twee van deze drie rondes. De eerste gaat over 'Morgen is allang begonnen', met Janus Henderson, BNP Paribas Asset Management en Pictet Asset Management. Thema: de groene revolutie. 

Track 2 - 'Oude markten, nieuwe bewegingen' - laat zien hoe asset managers met hun producten en strategieën op de nieuwe tijd inspelen: met big data en behavorial finance, met sector- en regiorotaties, of juist helemaal niet door te blijven vertrouwen in de toegevoegde waarde van een innige professionele relatie tussen bedrijf en belegger. Presterende fondshuizen zijn Fidelity, NN Investment Partners en Kempen Capital Management. 

Track 3 heet 'Verborgen bronnen van rendement'. Hierin gaan Allianz Global Investors, Deusche Asset Management en Robeco in op bronnen van rendement, zoals kunstmatige intelligentie, liquiditeit en enhanced indexing. 

De dag wordt afgesloten met Peter van der Wel, futuroloog en trendwatcher. Hij neemt het publiek in zijn key note mee naar de wereld van 2027, als het Fondsevent zijn '20e editie viert'. Het publiek zal de schellen van de ogen vallen als hen duidelijk hoe revolutionair anders de wereld er dan uitziet. Zijn key note krijgt een gemddelde waardering van 9,2. 

Het gedetailleerde programma kunt u vinden op fondsevent.nl . Ook kunt u zich via deze site inschrijven. 

Wij zien u graag op maandag 25 september 2017! 

*Fondsevent is gratis en is bestemd voor beleggingsadviseurs, private bankers en vermogensbeheerders. Asset managers van concurrerende partijen zijn uitgesloten van deelname.

Fondsevent wordt mede mogelijk gemaakt door: