Partners van Fondsnieuws


Triodos Investment Management is specialist in het ontwikkelen en beheren van duurzame beleggingsfondsen. De 17 beleggingsfondsen richten zich op investeringen in onder andere duurzame energie, duurzaam vastgoed, cultuur, biologische landbouw, microfinanciering in ontwikkelingslanden en beleggen in beursgenoteerde bedrijven volgens strikte duurzaamheidscriteria. De Triodos beleggingsfondsen hebben ultimo 2016 een beheerd vermogen van EUR 3,3 miljard. Triodos Investment Management BV is een 100% dochter van Triodos Bank NV.

UBS Asset Management is een divisie van UBS. De vermogensbeheeractiviteiten zijn breed gespreid over verschillende regio’s, capabilities en klantensegmenten. UBS Asset Management  biedt beleggers een uitgebreid aanbod van zowel traditionele als alternatieve beleggingsoplossingen op het gebied van aandelen, obligaties, valuta, hedge funds en onroerend goed die ook gecombineerd kunnen worden.

Capital Group is in 1931 opgericht in de Verenigde Staten en een van de grootste onafhankelijke vermogensbeheerders ter wereld met een beheerd vermogen van meer dan $1,5 biljoen¹. We doen alleen vermogensbeheer. Al 80 jaar lang is het ons primaire doel om een consistent en superieur resultaat te realiseren voor langetermijnbeleggers.

T. Rowe Price is een onafhankelijke vermogensbeheerder, die zich erop richt klanten te helpen hun doelstellingen te realiseren en hun financiële doelen voor de lange termijn te bereiken. De firma werd in 1937 opgericht door Thomas Rowe Price, Jr. en biedt beleggers een compleet aanbod aan aandelen- en vastrentende strategieën, dat hen toegang geeft tot grote variatie aan beleggingscategorieën, beurswaarden, sectoren, beleggingsstijlen en regio’s.

Invesco is één van de meest vooraanstaande onafhankelijke assetmanagers ter wereld, opgericht in 1978 en genoteerd aan de beurs van New York (IVZ). Invesco zoekt wereldwijd naar best practices en past deze ook wereldwijd toe. Met een klantondersteuning in meer dan 20 landen, meer dan 7000 werknemers wereldwijd en portefeuillebeheerders, analisten en onderzoekers in Noord-Amerika, Azië-Pacific en Europa, beschikt Invesco over diepgaande kennis van de lokale markten.

Janus Henderson Investors ontstond in 2017 door de fusie tussen Janus Capital Group en Henderson Global Investors.

GAM is één van 's werelds toonaangevende onafhankelijke vermogensbeheerders gericht op actieve beleggingsstrategieën. Wij beheren voor institutionele beleggers, financiële instellingen, private-bankensector, vermogensbeheerders en adviseurs. Bovendien bieden wij oplossingen aan op het gebied van “private labelling”, vooral het administratief oprichten en beheren van beleggingsfondsen voor derden (bv. banken) die zelf de beleggingsstrategie beheren, en het administratieve deel aan ons uitbesteden.

Aegon Asset Management is een wereldwijde vermogensbeheerder met een actief investeringsbeleid. Onze expertise helpt onze klanten om verantwoordelijkheid te nemen voor hun financiële toekomst.

De kern van ons producten- en oplossingenpalet in Nederland is – alternatieve – vastrentende waarden. Door diversificatie en actief beleid halen we een hoger rendement bij een lager risico in beleggingsstrategieën die zijn afgestemd op langjarige verplichtingen.

Kempen is een gespecialiseerde vermogensbeheerder die uitblinkt in een aantal geselecteerde niches. Wij streven groei na via het behalen van uitstekende beleggingsresultaten voor onze cliënten.

Pictet Asset Management is een onafhankelijke vermogensbeheerder die voor zijn cliënten USD 165 mld. beheert in een scala van aandelen-, vastrentende, alternatieve en multi-asset producten. Via gescheiden accounts en beleggingsfondsen leveren wij gespecialiseerde beleggingsdiensten aan een aantal van 's werelds grootste pensioenfondsen, financiële instellingen, staatsbeleggingsfondsen, tussenpersonen en hun klanten. Beleggen is ons vak en een uitstekende klantenservice staat centraal in onze dienstverlening.

BNP Paribas Asset Management is de vermogensbeheerspecialist van BNP Paribas, een van ‘s werelds meest vooraanstaande spelers in de financiële sector. BNP Paribas Asset Management heeft EUR 569 miljard aan vermogen onder beheer en advies per 31 december 2017 en biedt beleggers actief, passief en kwantitatief gemanagede beleggingsoplossingen. Sinds 2002 is duurzaam en verantwoord beleggen een belangrijk speerpunt van onze activiteiten. Meer informatie vindt u op bnpparibas-am.nl.

Natixis Investment Managers (beheerd vermogen USD 870,3 miljard1) is een organisatie met meerdere gelieerde ondernemingen die één centraal toegangspunt biedt aan meer dan 20 gespecialiseerde beleggingsondernemingen in Noord- en Zuid-Amerika, Europa en Azië.

SPDR ETF's worden aangeboden door State Street Global Advisors (SSGA) en bieden professionele beleggers de flexibiliteit om beleggingen te selecteren die precies zijn afgestemd op hun beleggingsstrategie. SSGA wordt erkend als een pionier in de sector en creëerde de eerste ETF in 1993. Elk nieuw lid van de SPDR ETF-familie is opgebouwd rond onze grondige kennis en meer dan 35 jaar ervaring met indexproducten.

Amundi is Europe’s largest asset manager by assets under management and ranks in the top 101 globally. Thanks to the integration of Pioneer Investments, it now manages over 1.3 trillion2 euros of assets across six main investment hubs3.

Comgest is opgericht in 1985 en kenmerkt zich door haar unieke aanpak en stijl van ‘kwaliteit voor de lange termijn’ in al haar aandelenportefeuilles. Wij bedienen vanuit kantoren in Parijs, Hong Kong, Singapore, Tokyo, Dublin, Düsseldorf en Amsterdam een diverse groep van lange termijn georiënteerde beleggers over de hele wereld.

Columbia Threadneedle Investments is een toonaangevende, wereldwijd opererende vermogensbeheerder met een breed aanbod van actief beheerde beleggingsstrategieën en -oplossingen voor particulieren, institutionele beleggers en ondernemingen over de hele wereld.