Partners van Fondsnieuws


Door traditionele en alternatieve beleggingen samen te brengen, biedt Goldman Sachs Asset Management klanten over de hele wereld een toegewijd partnerschap met focus op langetermijnresultaten. Als het primaire beleggingsonderdeel binnen Goldman Sachs (NYSE: GS), leveren wij beleggings- en adviesdiensten voor institutionele partijen, financiële adviseurs en particulieren over de hele wereld.

Columbia Threadneedle Investments is een toonaangevende wereldwijde vermogensbeheerder met €610 miljard assets under management (per 30 juni 2021). Wij begrijpen dat beleggers doorlopend een goed voor risico gecorrigeerd rendement willen en wij streven ernaar dit te leveren via een actieve en consistente beleggingsbenadering die team- en prestatiegericht en risicobewust is.

Meer dan veertig jaar levert Morgan Stanley Investment Management (MSIM) klantgerichte beleggings- en risicobeheeroplossingen aan een breed scala aan particuliere en institutionele beleggers. Onder onze klanten bevinden zich bedrijven, pensioenfondsen, tussenpersonen, staatsbeleggingsfondsen, centrale banken, dotaties en stichtingen, overheden en adviespartners van over de hele wereld.

DPAM is een onafhankelijke, actieve en research gedreven vermogensbeheerder die zowel beleggingsfondsen als discretionaire mandaten namens institutionele cliënten beheert voor een totaalbedrag van EUR 43,3 miljard, per eind december 2020. DPAM is een duurzame belegger, een pionier en een innovator op het gebied van verantwoorde en duurzame beleggingen en een actieve aandeelhouder.

Candriam is een multidisciplinaire vermogensbeheerder en erkend marktleider in het segment duurzaam beleggen. De naam CANDRIAM (Conviction AND Responsibility In Asset Management) weerspiegelt de kernwaarden van het bedrijf. Candriam is al sinds 1996 een voorloper op het gebied van duurzaam beleggen en toont zijn commitment omtrent ESG-kwesties als volgt:

Aegon Asset Management is een wereldwijd opererende vermogensbeheerder met een actief beleggingsbeleid. Wij streven naar bovengemiddelde beleggingsprestaties voor onze klanten, met een passend risiconiveau, ondersteund door uitstekende dienstverlening. Verantwoord beleggen vormt de kern van onze beleggingsfilosofie en -proces.

AXA Investment Managers (AXA IM) is een verantwoordelijke vermogensbeheerder die actief investeert voor de lange termijn om zijn klanten, zijn mensen en de wereld te helpen welvaren. Onze benadering op basis van overtuiging stelt ons in staat de volgens ons beste wereldwijde beleggingskansen te ontdekken in alternatieve en traditionele activaklassen. Wij beheren eind september 2021 ongeveer € 879 miljard aan activa.

T. Rowe Price is in 1937 opgericht door Thomas Rowe Price en is een onafhankelijke, beursgenoteerde vermogensbeheerder. Onze focus ligt op goede langetermijnresultaten voor onze wereldwijde clienten, verdeeld over een breed scala aan actieve aandelen- en obligatiestrategieen. Wij hebben ons langetermijn succes te danken aan een sterk op research gerichte cultuur, die ons helpt om overal ter wereld de kansrijkste beleggingen op te sporen.

Invesco biedt een breed scala aan mogelijkheden in aandelen, obligaties en alternatieve beleggingscategorieën, geleverd door middel van een gevarieerde reeks beleggingsinstrumenten.

Met meer dan 8000 werknemers wereldwijd proberen wij samen met onze klanten te bouwen aan een betere toekomst.

Invesco is diep geworteld in de Nederlandse markt en via ons kantoor in Amsterdam kunnen wij zorgen voor individuele en uitgebreide klantondersteuning.

BlackRock is al meer dan 22 jaar actief in Nederland als vermogensbeheerder voor Nederlandse klanten. Met één simpel doel: meer mensen helpen hun financiële toekomst goed te regelen. Vanuit ons kantoor in de Rembrandttoren in Amsterdam werken ruim 70 leden van het Nederlandse team samen met banken, vermogensbeheerders, adviseurs, pensioenfondsen en verzekeraars.

Met een beheerd vermogen van € 201 miljard, waarvan meer dan € 148 miljard van Nederlandse pensioenfondsen is Achmea Investment Management een belangrijke speler op de Nederlandse markt van vermogensbeheer.

Pictet Asset Management beheert als onafhankelijke vermogensbeheerder circa €236 miljard. Het Zwitserse fondsenhuis onderscheidt zich met themafondsen die inspelen op veranderingen zoals vergrijzing, klimaatverandering en bevolkingsgroei. In samenwerking met onafhankelijke adviespartijen heeft Pictet 14 megatrends geïdentificeerd die de wereldwijde ontwikkelingen bepalen.

Schroders is een onafhankelijke, gespecialiseerde vermogensbeheerder met een rijke traditie en cultuur, gebaseerd op meer dan 200 jaar ervaring in de financiële markten. Daarbij staat één doel voorop: maximaal rendement voor de klanten behalen.

NN Investment Partners is de vermogensbeheerder van het aan Euronext Amsterdam genoteerde NN Group N.V. en heeft haar hoofdkantoor in Den Haag. NN Investment Partners beheert wereldwijd ongeveer EUR 300 miljard* (USD 367 miljard*) aan vermogen voor institutionele en particuliere beleggers. NN Investment Partners heeft rond de 1.000 medewerkers en is actief in 15 landen in Europa, Noord-Amerika, Latijns-Amerika, Azië en het Midden-Oosten.

Bij PGIM Investments denken we internationaal en handelen we lokaal. Om aan de behoeften van onze klanten te voldoen, zijn onze actieve beleggingsstrategieën gericht op constante betere prestaties en lokale markexpertise.

Het beste duurzame rendement, tegen een aanvaardbaar risico en lage kosten, door te investeren in een geconcentreerde portefeuille van de meest veelbelovende bedrijven in de wereld, dat is waar wij bij OBAM Investment Management voor staan!

Kempen is een gespecialiseerde vermogensbeheerder die uitblinkt in een aantal geselecteerde niches. Wij streven groei na via het behalen van uitstekende beleggingsresultaten voor onze cliënten.

UBS Asset Management is één van de divisies van UBS. Het is een toonaangevende aanbieder van compartimenten in Europa, de grootste aanbieder van beleggingscompartimenten in Zwitserland en één van de grootste fund of hedge funds en onroerend goed beleggingsinstellingen ter wereld.

Capital Group, dat in 2021 zijn 90-jarig bestaan viert, is een van de oudste en grootste vermogensbeheerders ter wereld en beheert multi-asset, aandelen en vastrentende beleggingsstrategieën. Sinds 1931 richt Capital Group zich uitsluitend op het behalen van superieure, consistente resultaten voor langetermijnbeleggers door gebruik te maken van portefeuilles met een hoge overtuigingskracht, rigoureus onderzoek en individuele verantwoordelijkheid.

BNY Mellon Investment Management is een van de grootste beleggingsondernemingen ter wereld. Een goed resultaat betekent voor ons in de eerste plaats iedere cliënt op de juiste manier benaderen: in onderling overleg de beste oplossing uitwerken, gediversifieerde strategieën aanreiken of met heldere informatie helpen om betere beslissingen te nemen.

SPDR ETF's worden aangeboden door State Street Global Advisors en bieden professionele beleggers de flexibiliteit om beleggingen te selecteren die precies zijn afgestemd op hun beleggingsstrategie. State Street Global Advisors wordt erkend als een pionier in de sector en creëerde de eerste ETF in 1993. Sindsdien is elk nieuw lid van de SPDR ETF-familie opgebouwd rond onze grondige kennis van de ETF-markt en meer dan 35 jaar ervaring met indexproducten.

BNP Paribas Asset Management is de vermogensbeheerder van BNP Paribas. Wij bieden particulieren, bedrijven en institutionele beleggers een breed scala aan oplossingen. Bij al ons doen en laten – ook voor beleggers – staat duurzaamheid centraal. Onze strategie en bedrijfs- en beleggingsbeslissingen zijn erop gericht actief bij te dragen aan de energietransitie, milieubehoud en de bevordering van gelijkheid en inclusieve economische groei.

Triodos Investment Management is a globally active impact investor. We see impact investing as a driving force in the transition to a more inclusive and sustainable world. For more than 30 years, we have offered impact investment solutions that connect investors who want to make money work for positive change with innovative entrepreneurs and sustainable businesses doing just that. Our assets under management as per 30 June 2021 amounted to EUR 6.1 billion.