Fondsnieuws Kennissessie: ESG - Integratie


Op dinsdag 18 juni organiseert Fondsnieuws een kennislunch over ESG-integratie. Het meewegen van ESG-factoren kan bijdragen aan betere beleggingsresultaten.

Steeds meer partijen integreren deze factoren in het beleggingsproces. Maar wat houdt dat precies in, hoe pas je ESG-integratie toe bij andere asset classes dan aandelen en wat levert het op?

 

Speciale gast: Søren Hermansen. Hermansen won in 2009 de Göteborg Award - ook wel de Nobelprijs voor milieu genoemd. Onlangs ontving hij een eredoctoraat van de TU Delft. Hij is de drijvende kracht achter de duurzame transformatie van het Deense eiland Samsø. Dit eiland ten westen van Kopenhagen met zo’n 4100 inwoners is nu 100 procent duurzaam.

Zijn kennis en ervaring staan buiten kijf en zijn wereldwijd bekend. Hij is in vele televisieprogramma’s verschenen en in Nederland onder meer in ‘Tegenlicht’. Hij staat bekend als een inspirerend spreker, met een grote betrokkenheid, een eigen zienswijze en een intelligent gevoel voor humor.

De ESG-specialisten van vier asset managers lichten daarnaast toe op welke wijze zij informatie over factoren op het gebied van milieu, maatschappij en corporate governance integreren in het besluitvormingsproces voor beleggingen. We stellen ze graag aan u voor:

Jan Willem Berghuis, portfolio manager Kempen Global Small-cap Fund, Kempen Capital Management

Hilde Veelaert, head of equity, ACTIAM

Marc-Olivier Buffle, senior product specialist thematic equities, Pictet AM

Alice Evans, co-head of responsible investment, BMO Global Asset Management

Deze kennislunch is gratis voor thought leaders en decision makers bij institutionele partijen, investment offices van banken en beleidsmakers op het gebied van duurzaam beleggen en impactbeleggen. Asset managers van concurrerende partijen zijn uitgesloten van deelname.

Bent u niet uitgenodigd, en wilt u deze sessie toch graag bijwonen? Stuur dan een email met uw naam en functie naar info@fondsnieuws.nl.  Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar

Tijdens deze lunch kan het dat er foto’s gemaakt worden of  dat er gefilmd wordt. Wij willen  u wijzen op uw portretrecht. Indien u niet in beeld wenst te komen, dan kunt u dit aangeven bij de registratiebalie op de dag van de lunch.

 

In samenwerking met: