New kid on the block: EU-leningen in de LDI-portefeuille

Terug

Door de corona-pandemie zijn vele overheden genoodzaakt extra schulden uit te geven om de negatieve economische gevolgen het hoofd te bieden.

Op Europees niveau zal de Europese Unie (EU) een zeer omvangrijk pakket leningen uitgeven. Deze EU-leningen zijn zogenaamde “Supranationals” en vallen in de groep ‘Supranationals, Sub-sovereign en Agency sector’ van de obligatiemarkt (SSAs).

De leningen worden vanaf oktober 2020 uitgegeven via twee uitgifteprogramma’s met ieder een specifiek doel:

- Het SURE-programma (“Support to mitigate Unemployment Risks in an Emergency”) dat als doel heeft om EU-lidstaten te helpen bij de financiering van werkgelegenheid;

- Het Next Generation EU-programma (NGEU) ook wel bekend als EU Recovery fund, dat bedoeld is om economisch herstel na de pandemie te stimuleren

In deze marktvisie beoordelen wij op basis van een aantal criteria of deze EU-leningen geschikt zijn om in een LDI-portefeuille op te nemen.

Om dit artikel te lezen heeft u een abonnement op Investment Officer nodig. Heeft u nog geen abonnement, klik op "Abonneren" voor de verschillende abonnementsregelingen.