Beleggingscompetitie voor een goed doel - doe mee!


Wat gaan de beurzen tussen nu en het einde van het jaar doen? Welke sectoren en regio's zullen in de resterende acht maanden van 2021 het beste presteren? En wat is de invloed van corona, economisch herstel en inflatie op de rendementen? AF Advisors en Fondsnieuws dagen je uit om mee te doen aan een beleggingscompetitie ten behoeve van een goed doel. Startdatum: maandag 3 mei.

Er hebben zich al veel deelnemers aangemeld voor deze beleggingscompetitie. Als je ook wilt meedoen, moet je eenmalig een viertal beleggingsfondsen voor je fictieve portefeuille selecteren in specifieke beleggingscategorieën. Het doel is om het hoogste rendement te behalen met deze beleggingsfondsen ultimo 2021. Ter geruststelling: alleen de drie winnaars op einddatum worden bekend gemaakt, alle andere deelnemers blijven anoniem.

In het kader van deze beleggingscompetitie zal AF Advisors de rendementen van alle deelnemers bijhouden en zal Fondsnieuws regelmatig aandacht geven aan de tussenstand. Het drietal dat aan de hand van zijn of haar best renderende portefeuille wint, krijgt behalve eeuwige roem, ook een beker die je op jouw kantoor of op de schouw in de huiskamer kunt plaatsen. Alle overige deelnemers, die niet in de in de prijzen vallen, blijven gedurende de hele wedstrijd anoniem.

Als tegenprestatie vragen we iedereen die mee doet om een kleine bijdrage te doen ten behoeve van Support Casper, een stichting die baanbrekend onderzoek doet naar alvleesklierkanker. Een bijzonder gemene en dodelijke ziekte. Dit mag natuurlijk ook als je niet mee wil doen. 

Zolang we nog allemaal aan huis gekluisterd zijn, is dit een kleine afleiding in die lange dagen van "copy page". AF Advisors en Fondsnieuws zijn benieuwd  welke beleggingsfondsen er gekozen  worden en welke keuzes uiteindelijk de weg plaveien naar 'eeuwige roem'. 

Handleiding Fondsselectiecompetitie: 
 • Stap 1: Ga naar FN Research (rechtsboven) op de homepage van Fondsnieuws.nl en surf naar FondsenAnalyse.

 • Stap 2: Selecteer één beleggingsfonds of ETF voor elk van de volgende vier beleggingscategorieën:
  -Aandelen Wereldwijd
  -Aandelen Europa
  -Aandelen Opkomende markten
  -Aandelen Verenigde Staten
  Dit kan gemakkelijk door in de navigatiebalk eerst vermogenscategorie “Aandelen” te selecteren en daarna één voor één de bovenstaande subcategorieën te selecteren. Zorg ervoor dat de valuta van het beleggingsfonds of ETF euro (EUR) of US dollar (USD) is. Ook dit kan in de navigatiebalk. Beleggingsfondsen in andere vermogenscategorieën, subcategorieën of valuta worden in deze competitie niet geaccepteerd ook al is het nog zo’n goede belegging.

 • Stap 3: Noteer de identifier (ISIN) van de vier gekozen beleggingsfondsen en stuur deze naar m.kasbergen@af-advisors.nl . Menno is werkstudent en Chef Competities bij AF Advisors. Indien de inzending geldig is, krijg je van hem een bevestiging van deelname. Dit kan een paar dagen duren, omdat hij ook aan zijn scriptie moet werken.

 • Stap 4: Als tegenprestatie vragen we iedereen die mee wil doen om een bedrag naar keuze te doneren aan Support Casper, een stichting die baanbrekend onderzoek doet naar alvleesklierkanker. Je kunt eenvoudig een bijdrage storten via deze link.

 • Stap 5: Nu je de Fondsnieuws website hebt gevonden, kun je bovendien tegen een aantrekkelijk tarief alle artikelen en rapporten lezen, en meerdere dagelijkse nieuwsbrieven ontvangen.  

 • Stap 6: Lees het reglement Fondsselectiecompetitie 2021 (en indien gewenst ook de handleiding nog een keer) in de onderstaande bijlage. 

Bijlages