BIS: Beleid van centrale banken is mislukt


De Bank of International Settlements (BIS) vindt dat het monetaire beleid van de aangesloten centrale banken de afgelopen jaren heeft gefaald, zelfs averechts heeft gewerkt en dat er een drastische aanpassing nodig is.

De BIS - ook wel 'de centrale bank der centrale banken' genoemd - schrijft in haar dit weekend gepubliceerde jaarverslag dat het beleid van alsmaar lagere rente met het doel de economie te stimuleren contraproductief werkt. Dit beleid zou gestaakt moeten worden.

In het jaarverslag van het instituut stelt de chef monetaire en economische zaken, Claudio Borio, dat de lage rente bovendien leidt tot meer schuld, minder economische hervormingen, minder economische groei, en een nog lagere rente.

100 % mee eens !!!!!Eindelijk een geluid van een belangrijke instelling BIS die verstand toont!!! Niet zoals de FED of de ECB die via de drukpersen hun eigen °GOUDMIJN° hadden gevonden. Geldschepping en kredietverlening is de moderne idioterie. Het woord SPAREN is vergeten. Zelfs bijna alle °OVERHEDEN° kunnen hun eigen broek niet meer ophouden!!!!!
a3dhn@telenet.be