Countdown: Masterclass Investment Outlook 2017


Dinsdag 29 november vindt de masterclass Investment Outlook 2017 in Amsterdam plaats. Deze door Fondsnieuws georganiseerde educatieve bijeenkomst gaat in op de vooruitzichten voor economie en markten in 2017.

Economisch lijkt het er beter voor te staan, maar de onzekerheid is aanzienlijk.

Aanleiding daarvoor is het grote aantal parlementsverkiezingen: Frankrijk, Oostenrijk, Nederland, Duitsland en een referendum in Italië (foto). Daarnaast geldt dat op 20 januari de nieuwe Amerikaanse president aantreedt, Donald Trump, waarvan het te voeren beleid nog zeer onduidelijk is.

Topbeleggers van Aegon Asset Management, Columbia Threadneedle Investments, J.P. Morgan Asset Management en van de grootbanken lichten tijdens het door Fondsnieuws georganiseerde event Investment Outlook 2017 hun visie toe voor de belangrijkste assetclasses. 

Bob Homan, hoofd van het investment office van ING, doet de aftrap met een vooruitblik op de economische ontwikkelingen. 

Nick Gartside, Chief Investment Officer Global Fixed Income van J.P. Morgan AM, gaat in op de vraag wat beleggers kunnen verwachten van obligaties. De kapitaalmarktrentes lijken steeds verder verankerd op de huidige lage niveaus. In plaats van couponrente innen, zullen obligatiebeleggers op andere manieren rendement moeten genereren. 

Annemijn Fokkelman, wereldwijd hoofd aandelen van ABN Amro​ Private Banking, zal haar licht laten schijnen over de aandelenmarkt. De waarderingen zijn niet langer laag, maar de risico’s zijn er niet minder om.

Grondstoffen zijn weer sterk in trek nu het dieptepunt lijkt te zijn gepasseerd en de wereldeconomie weer aantrekt. Namens Columbia Threadneedle geeft David Donora, Head of Commodities, zijn strategische visie op deze markten. 

Beleggingsmix

Tot slot zal Olaf van den Heuvel, chief investment strategist van Aegon AM, de aanwezigen een blik gunnen gunnen in de keuken van het asset allocatie team. Andere omstandigheden rechtvaardigen een andere allocatie. Diversificatie dreigt daarbij aan effectiviteit in te boeten als beleggingscategorieën meer in dezelfde richting bewegen. 

Het event Outlook 2017 vindt plaats op 29 november in Pakhuis De Zwijger in Amsterdam. Het programma begint om 13:00 uur en wordt afgesloten met een borrel.

Klik hier om u in te schrijven.

De bijeenkomst is gratis en bestemd voor beleggingsadviseurs, private bankers, vermogensbeheerders, gatekeepers en consultants. Asset managers van concurrerende partijen zijn uitgesloten van deelname. Aanmelding is onderhevig aan de instemming van Fondsnieuws en de sponsorende partijen.