Fondsevent 2020: beleggen in het post-corona tijdperk


Op maandag 28 september organiseert Fondsnieuws de 13e editie van het Fondsevent. Thema: 'Strategy shift'. Want hoe bereid je je als belegger voor op het post-corona tijdperk, waarin een diepe recessie gepaard gaat met lage rente, financiële repressie en bedrijven waarvan je je afvraagt of ze solvabel zijn?

Fondsevent is het grootste, jaarlijks terugkerende kennis-en netwerkevent voor en door professionals in de beleggingsindustrie, maar de editie van dit jaar is wel een hele historische: een wereldwijde pandemie, waarvan we de economische consequenties nog altijd niet kunnen overzien. 

Maar één ding is zeker: als we het coronavirus hebben overwonnen, dan zijn we in een andere wereld beland. Want de virusuitbraak versnelt allerlei al bestaande trends, zoals digitalisering en verduurzaming. In de grote aandelenindices, zoals de S&P, is iedere handelsdag te zien dat techbedrijven de 'winnaars' van deze crisis; hun aandeel in de totale marktkapitalisatie neemt zienderogen toe. 

Omdat de actualiteit zo snel gaat, en zulke vergaande consequenties heeft op de portefeuille, trappen we donderdag af met een podcast-serie die over asset allocatie en portefeuilleconstructies gaat. Het spits bijt Bob Homan af, hoofd van het investment office van ING. Aansluitend volgt iedere week een gesprek met en strateeg van een bank of onafhankelijke vermogensbeheerder over hetzelfde onderwerp. 

Beleggingsspel

In augustus en september kunt u op de website van Fondsnieuws virtuele ronde tafeldiscussies tussen beleggingsstrategen volgen en geven de deelnemende fondshuizen hun beste beleggingsideeën voor het post-corona tijdperk. 

Op maandag 28 september is de finale, die in een virtuele setting plaatsvindt onder voorzitterschap van Rens de Jong. We gaan dan in gesprek met deskundigen om mogelijk toekomstige scenario's te bespreken, die een vergaade impact op uw beleggingsportefeuille kunnen hebben.

Aansluitend kunnen beleggingsadviseurs, private bankers, en vermogensbeheerders die zich hebben ingeschreven een beleggingsspel spelen. Daarna volgt een discussie vanuit een virtuele studio met economen, (beleggings)strategen en asset allocati-specialisten. 

Wilt u erbij zijn, schrijf u dan hier in